Aloe Vera – førstehjælp i urtepotter…

Masser af produkter til hudpleje indholder idag Aloe Vera. Og det er ingen tilfældighed. Man kan også købe Aloe Vera som “juice” eller gel. Men især det første kan have problemer med holdbarhed. Den bedste løsning er, at have Aloe Vera stående som stueplanter – af flere grunde:

 • Du har altid frisk Aloe Vera
 • Aloe Vera  er billig i indkøb – og nem at holde
 • Du kan sikre dine forsyninger – dine Aloe Vera planter kan formere sig. Måske kan du blive selvforsynende med Aloe Vera.
 • Når du skal bruge Aloe Vera, knækker du bare en gren af.

Og en Aloe Vera er en lidt kaktuslignede plante, der også ser flot ud som stueplante.

Det kan Aloe Vera bruges til:

Der er endda ikke så få anvendelsesmuligheder:

 • Du kan smøre Aloe Vera på bumser natten over for at fordrive dem
 • Aloe Vera får sår til at hele hurtigere
 • Aloe Vera er god mod (mindre) forbrændinger
 • Bliver du solskoldet, er Aloe Vera  perfekt som After-sun creme. Skal du på ferie, kan du sagtens tage nogle grene med – de kan holde sig i køleskabet i mange dage.
 • Aloe Vera  er god mod forkølelsessår
 • Du kan bruge den i ansigtsmasker.
Aloe Vera plante

Aloe Vera kan du have stående som planter, og bruge når uheldet er ude . for eksempel ved solskoldninger

Aloe Vera til solskoldning

Og den kan sikkert bruges til flere til, som jeg ikke har med her. Mange forbinder Aloe Vera med solskoldning – og det er ikke uden grund. Aloe Vera er tit en ingrediens i Aftersun creme.

Desværre kun en lille del – man får mere ud af at bruge det rent. Jeg havde engang givet en Aloe Vera plante til en, jeg kender. Den agerede så stueplante et stykke tid.

Aloe Vera plante kan bruges til hudpleje

Indtil en dag, hvor han blev grundigt solskoldet – så meget at han knapt kunne holde ud at have tøj på. Så kom Aloe Vera’en til sin ret. Han ringede til mig og tilstod, at han havde “slagtet” den. Den hjalp gevaldigt på solskoldningen – og bladene vokser jo frem igen.

Den “substans”, du finder inden i de tykke blade er lidt slimet i det. Dengang min søn var lille og somme tider blev solskoldet, smurte jeg ham sommetider ind i det – og det virkede pokkers godt. Det eneste problem var, at han slog sig lidt i tøjret når jeg smurte ham ind i Aloe Vera. På grund af konsistensen mente han, at det var “snegleslim”….

Astrid

4 Comments

 1. hej

  kunne du fortælle mig hvor jeg kan købe en aloe vera plante? Jeg skal bruge den til at hele et skinnebenssår og det er vigtigt at det er den helt rigtige plante.

  mvh
  lars grønbek

  • Hej,

   Oprindeligt har jeg købt mine i IKEA, men de forhandler dem ikke mere. Og jeg har på et tidspunkt fået planter fra nogle, der selv avlede. Men jeg vil tro, man kan få dem i planteskoler rundt omkring.

   Jeg har dog ikke indtryk af, at det kommer sig så nøje lige hvilken type, der er tale om.

   KH. Astrid M

 2. Aloe Vera er også fortrinlig til irriteret hud i armhule og lyske/lår. :
  )

 3. IKEA har fået dem igen, jeg tror også man kan få dem i et havecenter. Ellers ser jeg jævnligt, at folk sælger deres Aloe Vera “unger” på bagagerumsmarkeder ol.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *