Bananis af banan og intet andet

Ind imellem falder jeg for tilbudet med “bananer for en tier” – for det er da pokkers billigt, ikke? Problemet er, at man ikke altid lige for spist dem, og så er det ikke sikkert, det er så billigt endda. Og så er der lige det der med at smide mad ud – det burde man jo ikke. Uanset om det er billigt eller ej.Den gode nyhed er, at de kan fryses ned og senere blive til bananis! Hvor du faktisk ikke behøver andet. Måske skulle jeg sige “næsten ikke andet” –  men det er i så fald for variationens skyld.

Fremgangsmåde til bananis

Frosne bananstykker til bananis

Banerne til isen skal løsfryses

Is? vi opfatter det som “søde sager” med godt med sukker og fløde – men dog ikke i dette tilfælde. Det er en god ide, at tage affære allerede når man indser, at man ikke når at få spist de der bananer.  Bananer kan fungere alene, nok fordi de har den rette sødme og en cremet konsistens, noget vi ofte forbinder netop med is! Så her kan man lave en dessert, som er sund! Jeg har hørt børn sige om denne is, at den “ikke smager sundt” – og det var positivt ment!

Skræl så bananerne og skær dem i skiver. Derefter skal de “løsfryses” – så læg bananskiverne på en tallerken, et fad eller lignende, som derefter kommes i fryseren. Når de er gennemfrosne kommes de i en frysepose. I fryseren kan de holde sig ganske længe, så ingen panik med at få det brugt. Om de så får lov til at holde sig, når først man har fundet ud af, hvor let det er, at lave bananis – det er så en anden historie!

Der skal dog gå 3-4 timer inden de er klar. Derefter er det bare en tur i køkkenmaskinen, en god blender kan muligvis også klare det. Hvis bananstumperne er meget frosne, kan man tilsætte lidt vædske – eller man kan vente til de er tøet lidt.  Kort efter vil de blive til en blød, cremet bananis. Så enkelt er det. Bananisen har en nærmest softice-agtig konsistens, og den skal spises med det samme. Smag evt. til, is af banan kan faktisk være meget sød – og så kan den få lidt citron eller yoghurt. Det er altså noget, man venter med at lave til lige før servering!

Variation til bananis

Isen er nu lavet, den indeholder banan – og ikke andet. Men der er selvfølgelig mulighed for at variere. Bananer kan være forskellige i sødme, ofte er sukker ikke aktuelt, da de er meget søde i sig selv. Er de lidt for søde (=overmodne) kan der tilsættes en smule citron. En smule vanille i isen er heller ikke dumt. Måske lidt chokoladedrys? Kokos? Hakkede nødder? Eller…?

 

Bananer behøver altså ikke gå til spilde, selvom man har købt for mange. Flere tips til, hvad man gør hvis man er ved at brænde inde med for mange bananer (følg linket). Har du fået for mange jordbær i huset, er der her et tip til en nem og hurtig jordbæris!

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *