Blev der en sjat rødvin til overs?

Ofte ser man ikke helt bunden af den flaske rødvin, man satte på bordet til maden. Hvis det bare er en lille sjat er vi tilbøjelige til blot at hælde den ud. Eller – hvis man ikke bryder sig om at det skal gå til spilde – skynde sig at drikke det. Også selvom man måske ikke lige er irødvins-humør. Men det er ikke nødvendigt at drikke rødvin “ufrivilligt” blot for at det ikke skal gå til spilde. Det kan bruges til noget ganske andet.

Nu er det ikke fordi, jeg vil opfordre til, at man bunder flasken – blot for at få det brugt!

Rødvin – frys den i isterningsbakker

Frys rødvinen til senere brug

Det, du kan gøre med din rødvins-rest, er simpelthen at fryse den. Íkke på den måde forstået, at du skal fryse den for så senere at drikke den! Men rødvin, der har været frosset, kan fint bruges til madlavning!

Rødvin - frys den i isterningsbakker

Frys derfor dine rødvinsrester. For eksempel i en isteringsbakke. Så kan du bruge den senere. Ikke til at drikke, men derimod i madlavningen. Selvom man synes, det kun er en lille sjat, er det måske netop det, man har brug for næste gang, man skal lave en ret med rødvin i – rødvins-sovs for eksempel.

Det betyder, at du så slipper for at skulle åbne en ny flaske rødvin – du har nemlig altid rødvinsjatter ved hånden.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *