Citroner – undgå spild

Hvor ofte køber man ikke citroner, bruger kun en lille del af dem, for derefter at lade resten gå til? Når man skal bruge resten er den som regel blevet for gammel – og så er det UD. Og det er lidt ærgerligt . Og det er spild – for resten af citronen kunne vel have været brugt?

Rådet her kunne selvfølgelig være at købe citronsaft-koncentrat, men der er faktisk et par muligheder for at bruge “rigtige” citroner – friske citroner – og samtidig undgå spild.

Pres lidt ud ad gangen

Citronsaft i dråber. Det er langtfra altid, at man har brug for saften af en hel citron. Skal du kun bruge nogle dråber, så prøv næste gang blot at stikke hul på citronen med en tyk nål og så trykke så meget saft ud, som du nu engang har brug for. Hullet lukker sig igen, og du har stadig en “hel” citron

Lav “citronterninger”!

Få hel citronen brugt

Undgå spild når du bruger citroner

Skal du blot skal bruge en en del af citronen, er det lidt ærgerligt at lade resten ligge for blot at smide den ud senere, fordi man ikke lige fik brug for den igen. Pres derfor al saften ud af citronen og frys den ned i en isterningsbakke. Så har du altid “friskpresset citronsaft” – eller i hvert fald noget, der ligner til forveksling – til en anden gang.

Der er vel heller ikke nogen grund til at lade noget af citronen gå til spilde, når det nu rent faktisk kan udnyttes? Det kan lade sig gøre – også uden at gå over til citronkoncentrat!


Hvor længe kan madvarer holde sig i fryseren? Det kan du finde ud af på Alletiders kogebog: Madvarers holdbarhed ved frysning. Her finder du – detaljeret – holdbarhederne for lagt de fleste madvarer. Læs – og print evt. ud og hæng op .


Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *