Er ægget friskt eller gammelt?

Ja, det er jo ikke lige til at se? Eller måske er det alligevel? Ligger det ikke i en æggebakke med sidste salgsdato på, kan det være svært – om ikke umuligt – at se forskel på et friskt eller gammelt æg. Et øg kan sagtens være brugbart selvom datoen er overskredet! Eller hvis du genbruger æggebakkerne til nye æg – så fortæller sidste salgsdato jo heller ikke noget som helst.

Somme tider står man med et æg og er alvorligt i tvivl. Man har ikke lyst til at spise et æg, der er for gammelt. Og sikkert heller ikke lyst til at smide et æg ud, der var helt brugbart. Om det duer eller ej – det kan hverken ses, lugtes eller smages. Men her kommer der er en metode, der virker hver gang man er i tvivl om æg er friske eller gamle. Og egentlig er det såre simpelt.

aeg-Sænk ægget ned i en skål med vand. Hvis ægget synker til bunds, er det friskt. Kommer det op til overfladen, er det gammelt. Simpelt, men informativt! Ikke mere noget med at smide æggene ud fordi man er i tvivl!

Er ægget kogt eller råt?

Ja, her er det heller ikke til at se forskel, vel. Men hvis du snurrer ægget rundt, kan du se forskellen. Snurrer det hurtigt rundt, er det kogt. Snurrer det langsomt rundt, er det derimod råt. Ud fra dette princip vil du ikke mere være i tvivl om, hvorvidt du kan bruge ægget eller ej.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *