Er det optøede brød for kedeligt?

Ofte er det faktisk ikke nogen oplivende affære, at tage brød op af fryseren. Ikke usædvanligt finder jeg noget brød, der, når det er tøet op, er både slattent og lettere deformt. Men det er stadig en god ide at fryse det brød, men ikke får brugt. Så kan vi kun spise halvdelen af brødet, fryser jeg den anden halvdel ned. Og det med at det er slattent – det er der faktisk råd for.

Nyt liv til det optøede brød

Hvis brødet fra fryseren er kedeligt, kan man give det en kur...

Kedeligt brød fra fryseren kan genoplives

For ikke at ende der, hvor man bare smider det meste af det ud, kan man bare bage det igen. Franskbrød eller lignende, der ikke “er sig selv” efter turen i fryseren, får bare en hurtig tur i ovnen – så er det fint igen. Sæt ovnen omkring de 200 grader, ligesom når du bager brød fra bunden.

Hvor længe det slatne brød skal have i ovnen, anbefaler jeg, at du prøver dig frem med. Man kan både se og lugt, når det er klar til at blive spist.

Sådan undgår man det madspild, det er at smide masser af brød ud – uden at man dog behøver spise kedeligt, slattent brød af den grund.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *