Få al saften ud af citronen

Pres citronen – og få det hele med? Ja, hvem har ikke presset en citron for saft og bagefter haft den sikre fornemmelse af, at der stadig er masser af saft derinde – man ikke bare ikke få det ud af citronen. Man maser videre med den, men nej – ud vil det ikke?

Men med den rigtige teknik kan man få – om ikke af citronsaften – så i hvert fald en del mere ud! Der er ingen grund til ikke at bruge tippet her – for hvem vil ikke gerne have mest muligt ud af frugten?

Sådan udnytter du citronen helt

Men man skal huske på dette trick før man skærer citronen over i 2 – for så er det for sent. Citronen skal nemlig bearbejdes grundigt før man skærer den over. Så før du skærer citronen over i 2 skal du gøre det, at du lægger den på køkkenbordet  ruller den frem og tilbage. Du må gerne lægge kræfter i – og gerne have fornemmelsen af, at du maser indholdet af citronen. Dette frigør en stor del af saften indeni. Og når du efterfølgende presser citronen på normal vis, vi du få mere saft ud af den end ellers.

Hvad angår selve presningen får du mere ud af citronen med den citronpresser (altså bare en af de “gammeldags”) end du ville ved bare at presse saften ud med hænderne. Kan du ikke lide duften af den citronolie, som skallen på citronen afgiver, kan du lægge noget under imens du bearbejder citronen – eventuelt et skærebræt.

Citronsaft kan fryses

Citroner - udnyt dem mest muligt

Ved at bearbejde citronen før du presser den, får du mere citronsaft

En rest citronsaft kan sagtens bevares uden at man skal ty til konserveringsmidler. Det er nemlig sådan,  at den citronsaft, du eventuelt får i overskud, kan fryses ned. Det er ganske nemt – og så har du den til senere brug. Den letteste er faktisk at nedfryse citronsaften i en isterningsbakke – ikke mindst hvis man ikke bruger ret meget citron ad gangen. Så får du en slags citronterninger, som du senere kan bruge til mad eller bagværk, hvor der kun skal bruges en smule citron.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *