Får du (heller) ikke brugt dine champignons?

Jeg elsker champignons – og stort set alt, hvad man kan lave af dem. Jeg spiser dem endda ofte rå. Men jeg forkøber mig nemt. Og så kan jeg – trods alt – ikke nå at få den brugt. Jeg vælger altid den store bakke frem for den lille.

Og jeg synes, at det er synd at smide champignons – og andre brugbare madvarer, for den sags skyld – i skraldespanden.

Det første man skal lære, er naturligvis at være mere realistisk i sine indkøb – og det arbejder jeg naturligvis på. Men eftersom det ikke altid lykkes, kommer her en plan B. Det kræver blot, at man i tide ser, at man ikke får champignonerne brugt.

Undgå champignon-spild

Gør dette med de champignons, du ikke når at få brugt:

  1. Giv dine champignons et opkog.

    Har du svært ved at få dine champignons brugt

    Champignon kan fryses som terninger

  2. Blend dem sammen med lidt af vandet – eller med boullion.
  3. Put blandingen i en isterningsbakke – så du får champignonterninger
  4. Tag is-terningerne ud af bakken og gem dem i en plastikpose eller boks i fryser.
  5. Brug terninger som en slags smagstilsætning til supper, sovse eller sammenkogte retter.

Undgå madspild

Ja, i virkeligheden handler det om at “købe det du bruger og bruge det, du køber”. Og det lyder let mere enkelt end det er. Vi er vant til at købe ind og smide væk – meget ofte. Måske har vi i virkeligheden for godt råd her i 2010? Uanset er det ikke nogen god fornemmelse at smide mad ud, der kunne have været brugt, hvis man havde tænkt sig om i tide….

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *