Frysning af persille

Persille er en fast bestanddel i dansk madlavning – kan man overhovedet lave mad uden persille? Jeg spørger bare! Den også kan nemt dyrkes i haven eller klare sig i potter på altan eller terrasse. Sommeren igennem er der masser af frisk persille – nogle får dyrket mere persille end de på nogen måde kan bruge. Og så pludselig en dag sætter frosten ind – og al persillen er ubrugelig. Har man masser af persille i haven – og vil man gerne bevare det – er det med at sætte ind i tide. Det er nemlig muligt at gemme til vinteren.

Vil du gemme noget af persillen til vinteren, er det oplagt at fryse det. Der er flere muligheder – her komme 2 forskellige måder at fryse persille på. Alt efter, hvordan du skal bruge persillen.

Persilleterninger?

Den første metode kunne vi udmærket kalde “persilleterninger”. Du  kan nemlig  hakke persillen, og fryse den i isterningsbakke. Pres persillen sammen i rummene i bakken. På den måde får du “persilleterninger” når det er frosset. De er oplagte til for eksempel persillesovs.

Når terningerne er frosne samler du dem i en beholder med låg på. Så kan du altid finde portions-indelt persille.  Dette er desuden en meget kompakt måde at opbevare persillen på. Sikkert mest aktuelt hvis man har meget begrænset fryseplads. Eller meget persille!

Løsfrossen persille?

Du kan også vælge at fryse persillen hel i en plastikpose. Det fylder lidt mere, men skal du have frosset en masse persille i en fart, kunne det være vejen frem. Du skal nemlig slet ikke hakke persillen først – her kommer fryseren dig til hjælp. Når du efterfølgende tager den ud af fryseren, er den utrolig nem at knuse mens den stadig ligger frossen i pakken. Persillen er stivfrossen – og “knækker” derfor nemt. Findelingen skal ske straks når du tager persillen ud af fryseren. Venter du bare lidt begynder persillen af blive slatten.


Hvor længe kan madvarer holde sig i fryseren? Det kan du finde ud af på Alletiders kogebog: Madvarers holdbarhed ved frysning. Her finder du – detaljeret – holdbarhederne for lagt de fleste madvarer. Læs – og print evt. ud og hæng op .


Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.