Har du været på hylderov?

Ellers er det – her i begyndelsen af juli – ved at være sidste udkald. I hvert fald hvis vi snakker om hyldeblomsterne. Bærrene kommer dom bekendt til efteråret. Hvem eller ikke hyldeblomstsaft. Der er masser af hyld – alle vegne. Det gror som ukrudt, tror jeg. Det handler egentlig bare om at komme ud og hente det, ikke? Selv har jeg improviseret lystigt med, hvordan man får hyldeblomstsaft ud af det. Med skiftende held, skal jeg lige sige…Opskrifter findes der naturligvis. Og vil man være lidt mere sikre på resultatet, er det nok den vej, man skal gå!!

Der findes rigtig mange opskrifter, men denne siges at have vundet “DM i saft”. Uanset – god er den i hvert fald:
1) 40 skærme hyldeblomster, pæne og store i blomst.

2) 2 hele citroner skyllet og skåret i kvarte – hvorpå noget af saften presses ud.

3) 80 gram citronsyre.

4) 1 liter koldt, kogt vand.

5) 1 kilo sukker og 5 ml atamon pr. liter siet saft.

Fremgangsmåde:

Der anvendes store gryder, krukker eller plastspande til levnedsmiddelbrug. Ingredienserne blandes sammen i ovenstående rækkefølge (1-4), og skal stå i 2-3 dage, med omrøring 3-6 gange dagligt. Saften skal stå et køligt sted, og gryderne/krukkerne/plastspandene skal være dækket til. Herefter sies blandingen i et lærredsstykke og får lov at afdryppe.

Der må IKKE presses saft ud. Saften måles, og der tilsættes 1 kilo sukker og 5 ml atamon pr. liter. Rør af og til, og skum af. Når sukkeret er opløst, hældes saften på rene, atamon-skyllede flasker.
Opskriften er hentet fra: Vinder-opskriften fra DM i saft

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *