Hjemmelavet vanillesukker

Når du har brugt kornene smider man den ud – med den fornemmelse, at der er masser af vanille tilbage. Og det er der også, men hvordan kan man “udvinde det”? Hvis man overhovedet kan! Men du kan bruge det – til at lave dit eget vanillesukker. Vanillesukker er ikke helt billigt – ca. 10 kr. pr. 100 g. – og det er discount, vi her snakker om. Derfor er det en god ide, at lave sin egen, på resterne af en vanillestang. Det er nemt og billigt – og du får masser af vanillesukker!

Fremgangsmåde til vanillesukker.

Tag vanillestangen  og 400 g. sukker. Put det hele i køkkenmaskinen og lade det køre i alt 3-4 minutter, gerne á flere gange. Herefter stilles det til side en dag eller 2, for at lade vanillen trænge bedre ind i sukkeret. Giv det herefter en tur i maskinen igen. Du har nu 400 g. vanillesukker. Og det er – for de flestes vedkommende – vanillesukker nok til meget længe!

Og der er faktisk noget at spare på dit hjemmelavede vanillesukker. Lad os lave et lille regnestykke. 400 g af dit helt almindelige sukker er blevet til vanillesukker. Skulle du ud 0g købe de 400 g vanillesukker skulle du betale mindst 50,-. De 400g sukker, du har brugt koster ca. 4 kr. Og vanillestangen er jo en, du allerede har skrabet ud. En del af “fidusen” er nemlig at få genanvendt resten af vanillestangen, som du ellers ville smide ud!

Vanillesukker billigt!

Du kan selvfølgelig også lave vanillesukker af en vanillestang uden at have skrabet den ud først. Så er er regnestykket et lidt andet, men der er stadig penge at spare:

Bruge hele vanillestangen og lav selv vanillesukker

Vanillesukker. Lav det selv – billigt.

*Færdigkøbt vanillesukker:  ca. 100,- pr. kg

*Hjemmelavet vanillesukker: ca. 30,- pr.kg.

Det vil i praksis betyde, at det færdigkøbte koster næsten 4 gange så meget som det, du selv laver. Og i dette regnestykke er oven i købet vanillestangen medregnet selvom den muligvis allerede er brugt i anden sammenhæng. Ellers ville prisen kun være sukkerprisen – altså ca 10 kr. pr. kg. Regnestykket er altså meget konservativt.

For at det kan holde sig længe, skal du bruge en lufttæt beholder at gemme det i. Og der er masser af ting, du kan bruge vanillesukker til – her kommer et par eksempler fra Alletiders Kogebog:

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *