“Jensen-whiskey-sovs” – lav din egen

Du kender den fra Jensens bøfhus – whiskysaucen. Den bliver markedsført (næsten) som en statshemmelighed. Og den bliver solgt fra supermarkeder, som en specialitet. Min søn troede indtil for nyligt, at det kun var Jensen, der kunne finde ud af det med whiskeysauce. Men det er det naturligvis ikke.

Whiskysauce – bedre end  Jensen

Man kan sagtens frembringe en sauce, der er mindst lige så god – og uden Jensens medvirken. Der er ikke nogen hemmelig ingrediens i Jensens whiskeysovs – hvis nogen skulle have fået den opfattelse. Den er heller ikke svær at lave.

Og denne her er langt billigere end Jensen – fra restaurant eller supermarked.

Ingredienser til whiskeysovs

Dette skal du bruge til Whiskeysovs

  • 100 g smør
  • 1 lille dåse koncentreret tomatpuré (a ca. 70 g)
  • ¼ l piskefløde
  • En smule sukker, peber og salt
  • 2 tsk rosmarin
  • 2 spsk whisky – eller måske mere efter behag. Smag selv til.

Fremgangsmåde til whiskeysovs

  • Smelt smørret i gryden uden at det bliver brunt.
  • Bland tomatpuréen i og giv det et opkog
  • Kom resten af ingredienserne i og rør godt rundt
  • Lad sovsen småkoge i nogle minutter. Smag på den for at se om, den skal have mere salt/krydderier/whiskey
  • Og så er sovsen klar.

Whiskeysovs – klar til brug?

Kan du godt lide det, at have saucen stående “halvfærdig” – som du ser Jensen-saucen solgt i supermarkedet? Altså sådan du har mulighed for at lave en hurtig sovs i en snæver vending? Så kan du lave en større portion, dele den op i  mindre portioner – og fryse den ned. Intet problem. Det er ikke kun Jensen der kan finde ud af det…

Vigtigt! Husk at bruge piskefløde (38% – den gode fede) – ellers risikerer du, at sovsen skiller.

Astrid

One Comment

  1. Hej. Super god opskrift – vi har brugt den hele sommeren. Men vi bruger ALTID madlavningsfløde (lav fedtprocent). Det skiller aldrig 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *