Lækker, billig og nem jorbæris

Juni er det jordbærtid. Og jordbærrene er alle vegne og – om vejrguderne vil det – er de billige. Du kan ofte få billige jordbær i supermarkeder, men du kan også hente dem som “selvpluk”.

Køb bare rigeligt med jordbær og frys dem ned – de kan nemlig bruges til jordbær-is. For at bruge dem til denne dessert, er det en god ide at løsfryse dem. Så er det nemlig meget nemmere når du vil lave is.

Jordbæris – på den nemme måde

Lav en nem jordbæris i køkkenmaskinen

Hurtig, nem og lækker jordbæris

Jordbær is med “rigtige jordbær” (og  helst rigeligt af dem) er normalt ikke nogen billig ting. Ikke hvis du skal købe det færdiglavet i hvert fald.

Men du kan lave den selv – nemt, hurtigt og  ikke mindst billigt. Du behøver  ingen is-maskine – og du behøver heller ikke skulle hen i fryseren og røre i isen hver halve time, som mange sikkert har prøvet. Ofte uden at isen får den rigtige konsistens alligevel.

Der bruges bare det, de fleste af os har: en køkkenmaskine, foodprocessor – eller hvad man nu plejer at kalde den. Nogle gange kan en effektiv blender også være din “jordbæris-maskine”

Du skal bruge til jordbæris:

  • Ca 300 g. løsfrosne jordbær
  • 80 g. flormelis – se også indlægget Flormelis til under halv pris
  • 2 spsk. citronsaft
  • ca. 1½ dl. fløde (lidt afhængigt af, hvilken konsistens, du ønsker). Se også indlægget Frys fløden ned

Det er muligt af bruge yoghurt i stedet for fløde, men der skal så bruges mindre citron. Til gengæld er isen mindre fed end hvis du valgte fløden.

Sådan laves jordbærisen

  • Knus jordbærrene grundigt i blenderen
  • Tilsæt flormelis og citron – og kør igen
  • Lad maskinen køre mens du hælder fløden i – læg mærke til konsistensen – den skal være softiceagtig.

Og så er din jordbæris klar til servering. Det går lynhurtigt – bare man ved, hvordan man skal bære sig ad. Isen skal serveres straks efter at den er tilberedt. Er det jordbærsæson, kan det være en god ide at servere den sammen med friske jordbær.Velbekomme.


Hvor længe kan madvarer holde sig i fryseren? Det kan du finde ud af på Alletiders kogebog: Madvarers holdbarhed ved frysning. Her finder du – detaljeret – holdbarhed for lagt de fleste madvarer. Læs – og print evt. ud og hæng op .

 


Astrid

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *