Lapning af gummistøvler

Et par ellers gode gummistøvler med et hul i – er de lige stil at smide ud? Hvis ikke man får gjort noget ved hullet, så er de i hvert fald. Gummistøvlernes fornemmeste opgave er som bekendt at holde vand ude – og det kræver naturligvis, at de er tætte. Og man kan godt lappe et par gummistøvler. I hvert fald sådan rent praktisk.

Det er selvfølgelig noget andet med de dyre designer-gummistøvler – det er svært at få lapperne til at blive en del af looket. Men med mine ganske almindelige orange gummistøvler, går det fint. Der havde været mus i udhuset, hvor gummistøvlerne står – og de havde gnavet lidt i snuderne….

Jeg skal alligevel ikke have dem på når jeg skal i byen. Til gengæld kræver jeg, at de kan klare også ret gedigne vandpytter!

Sådan lapper du gummistøvlerne

Gummistøvler kan lappes med cykellappegrej

Gummistøvler - lap dem selv

Man bruger ganske enkelt cykel lappegrejet. Jeg tænkte oprindeligt, at kan det holde luften inde i cykelslangen, så kan det også holde vandet ude af mine gummistøvler. Og ganske rigtig. Brug omtrent samme fremgangsmåde, som når det er en cykel, der skal lappes. Altså skal du sørge for, at gummiet, hvor du vil sætte lappen fast, bliver en smule ru – det gøres med lidt sandpapir.

Husk at kontaktlimen, der hører til lappegrejet, skal både på gummistøvler om lappen. Og der findes cykellapper i alle mulige størrelser, så også lidt større huller – som for eksempel den forårsaget af mus – kan dækkes!

Nødlapning af gummistøvler

Står du i en situation, hvor du ikke lige har noget cykellappegrej på dig – måske på en festival eller lignende? Ja, hvis du har noget Gaffatape, kan du lave en nødreparation af gummistøvlerne! Men regn den dog ikke for noget, der holder mere end et par dage. Men nogle gange, er det lige det, der skal til.

Astrid

2 Comments

  1. Hej astrid
    Hvis gummistøvlerne er utætte et sted i kanten, og jeg ikke kan se hvor, har du så en metode til at opklare hvor hullet er?
    Mvh Lea

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *