Lav dine forårsruller selv

Jeg elsker forårsruller, men altså ikke dem, man kan købe i supermarkedet. Nogle gange kan man købe dem i asiatiske butikker, men et er nu heller ikke den værste ide, selv at lave forårsrullerne?

Kigger man opskrifter, er der mange bud på hvordan. Jeg har set mangen en opskrift, hvor man skulle lave en eller anden pandekagedej, der skulle kunne bruges til forårsruller.

Problemet med den fremgangsmåde er ofte, at enden bliver pandekagen så tyk, at den er uegnet til forårsruller – eller også bliver den tynd nok – og så går den i stykker!

Køb forårsrulledejen!

I bund og grund har man ikke fornemmelsen af at have lavet forårsruller – snarere pandekager med fyld. Min erfaring er, at dejen til forårsrullerne – den skal man gå ned i en asiatisk butik og købe – og den er faktisk heller ikke ret dyr. Det er en papirtynd dej, som jeg ikke tror, vi almindelige, dødelige kan gøre efter.

foraarsruller

Men det løser ikke alle problemer. Man skal rulle dem på den rigtige måde for at det fungerer. Og man skal for alt i verden ikke lade forårsrulledejen blive tør – så man skal opbevare den i et fugtigt klæde hele tiden. Bliver den tør, er den umulig at arbejde med.

I det hele taget er det en god ide at have nogen at lure kunsten af efter. Så vil du igang med dine egne forårsruller, er det en god ide at kigge på videoen i bunden af dette indlæg – hvor der bliver lavet thailandske forårsruller. Det hjælper gevaldigt at få lidt teknik med på vejen. Men det er stadig noget, man skal øve sig i for at få det helt rigtigt – så man må i en periode finde sig i, at de forårsruller, man laver, ikke er så pæne og ensartede, som man godt kunne ønske. Til gengæld er jeg sikker på, at øvelse gør mester – også i dette tilfælde! Det bliver en lille smule nemmere for hver forårsrulle man laver…

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *