Popcorn – uden mikroovn…

Idag laver man oftest popcorn i mikroovnen. Det er nemt og hurtigt – mest fordi man kan få dem “færdigpakkede” – altså så færdigpakkede, som de nu engang bliver uden ligefrem at være poppet. Det kan man naturligvis også få – men det er de fleste nok enige om er for dyrt – forholdsmæssigt.

Gammeldaws popcorn?

Men det der med “nemt og hurtigt” giver i høj grad indtryk af, at den måde man lavede popcorn på før mikroovnens tid, er pokkers besværlig. Det er dog ikke tilfældet. Man kan på få minutter lave et ordentligt læs popcorn i gryde. Det er ikke så besværligt, som mange måtte tro. Vi har nok bare vænnet os til, at popcorn er noget, man laver i mikroovnen. Jo, det tager da lidt længere – men så galt er det heller ikke. Derudover er det superbilligt at lave popcorn på denne måde. Man kan købe en stor pose popcornsmajs for en tier – og så er der popcorn til meget lang tid.

Popcorn
Der var engang hvor vi slet ikke havde mikroovne, og lavede popcorn alligevel. Billede af annca fra Pixabay

 

Husk dog, at det ikke er en god ide bare at tage en eller anden gryde i skabet – det at lave popcorn kan være meget hårdt ved gryden. Har du en gammel gryde, der har set bedre dage, er det nok den, du skal lade blive til popcornsgryde. Det gør ikke noget, at den er mindre pæn i bunden – det får ikke nogen indflydelse på popcornenes kvalitet.

Og hvis du ikke kan huske, hvordan man griber det an med at poppe popcorn i gryde, så kommer her en lille video, der gennemgår det grundigt – meget grundigt.

Hvor meget fedt og salt er der i dine popcorn?

Og så er der endnu en fordel ved popcorn i gryde – ud over prisen – og det er, at du selv styrer, hvor meget salt og hvor meget fedtstof, du kommer i dine popcorn. De popcorn, du køber til mikroovn, indeholder ofte mere fedt og salt end godt er. Og det en smule svært at fjerne det igen. Prøv en gang at læs de varedeklarationer, der er på de popcorn, du køber til mikroovn. Der er ikke sparet på hverken salt eller fedt. Og det er ikke sundt. Udover det gør det ikke popcornene bedre – hvis nogen skulle tro det.

Det bedste er selv at kunne styre salt- og fedtinhold. Og det kan du, hvis du laver popcorn på den gammeldags facon (som det vel efterhånden er?).

Popcorn på bål

Og så kan man iøvrigt også få popcorn ude i guds frie natur. Læs om hvordan du laver popcorn på bål. Som spejderne gør det. Og det er ikke så ringe endda!

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.