Rengøring af brusekabine

Rengøring af brusekabine er ikke altid det nemmeste. Jeg synes ofte min ikke er hel ren – altså selvom jeg rent faktisk har rengjort den. Fedtet stads og kalk er vist problemet, hvis man sådan lige skal opsummere det. Og så fugten naturligvis – især ældre badeværelser med sparsom udluftning, har det problem.

Brug husholdningseddike og opvaskemiddel

Det lyder næsten som det rene ingenting – ikke mindst hvis man har prøvet det ene kemikaliefyldte produkt efter det andet.

Men kombinationen af disse to midler, er særdeles virksom – og som regel er det jo noget, man harlige ved hånden.

Ganske almindelig husholdningseddike og opvaskemiddel. Eddiken er kendt for at kunne klare kalk, opvaskemidlet klarer den anden side af sagen: fedt og snavs. Lige ved hånden, som regel – og dyrt er det på ingen måde heller. Dette må da være et husråd – om noget…

Fremgangsmåde – rengøring af brusekabine

Så er det jo egentlig bare at komme igang – fremgangsmåden er denne:

  • Lav en god blanding af opvaskemiddel og husholdningseddike – blandingsforholdet er 2/1.
  • Før du går igang skal du lige gøre fliserne våde – skyl derfor fliserne godt med bruseren. Dette er ikke helt uvæsentligt, det det beskytter fugerne mellem fliserne mod syren, som eddike indeholder.
  • Så påføres blandingen af eddike og opvaskemiddel på fliserne, gult, blandingsbatteri – og hvad der nu ellers skal rengøres.
  • Lad det sidde i ca. 30 minutter.
  • Skyl herefter af med vand.
  • Tør fliserne efter med en tør klud
Få bugt med snavs og kalk i brusekabinen. Billede: tookapic on Pixabay

Hvis du har meget kalkede/genstridige områder i brusekabinen, kan det være en god ide at gentage behandlingen på disse steder – eller behandle dem med noget stærkere – eddikesyre eller citronsyre. Husk igen at passe godt på fugerne ved at fugte dem først!

Astrid