Smid ikke de gamle håndklæder ud

Gamle håndklæder og viskestykker skiftes ud engang imellem. Men der er ingen grund til at smide de gamle ud lige med det samme – selvom de måske ikke er så lækre, som man kunne ønske sig. Faktisk kan de sagtens gå til et rigtigt godt formål. Gamle håndklæder er faktisk perfekte til et lave til vaskeklude, karklude og gulvklude.

Gamle tekstiler suger bedre

Gem de gamle håndklæder - de kan bruges som rengøringsklude

De gamle håndklæder kan genbruges

Ikke blot er der ingen grund til at smide dem ud fordi de er lidt stive og ikke så pæne i farverne mere. De er også perfekte fordi de har været vasket så mange gange, at der ingen appretur er i dem mere. Så de suger meget bedre – og det er en ganske god egenskab for klude, der skal bruges til rengøring.

Og netop håndklæder bliver til klude, der er tykkere og mere solide end dem, man kan købe i butikkerne. Så når husmødrene før i tiden altid gjorde dette, var det altså ikke (kun) af ren husmor-nærighed.

Lav selv rengøringskludene

Klip håndklæderne ud i de størrelser, du gerne vil have. Synes du, de trævler lidt for meget i begyndelsen, kan du nemt stoppe det ved at zigzagge dem i kanten. Så er de lige så gode – om ikke bedre end de rengøringsklude, der kan købes. Og de er gratis!

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.