Spejlæg med bacon – lavet i vaffeljern

Kunne du tænke dig at lave spejlæg med bacon – med yderst begrænset griseri? Det er der sikkert mange, der har tænkt på, hvordan man gør?

Man kan lave bacon i ovn, naturligvis. Ingen dum ide – dog for tidskrævende for nogen. Denne metode er hurtigere og mere griserifri (det ord findes muligvis slet ikke, men mon ikke alle ved, hvad jeg mener).

Æg og bacon i vaffeljern – sådan:

Ingredienserne er:

  • 4-5 skiver bacon
  • 1 stort æg – evt. 2 små
  • salt og peber efter smag

Fremgangsmåde

  • Opvarm vaffeljernet
  • Læg baconstrimler i – sørg for, at de ikke stikker ud af vaffeljernet
  • Tjek igen 3-4 minutter senere. Er dine baconstrimler tynde, skulle de være klar, er de tykke, skal de nok have et par minutter mere.
  • Læg dem til side og lav dit spejlæg i vaffeljernet – steges i baconfedtet!
  • Tag spejlægget ud når du synes, det er passende stegt – den slags er meget en “smag og behag” ting,
  • Breakfast is ready

Ja, det går hurtigt og griseriet er minimalt – taget i betragtning at vi lige har lavet æg og bacon! Her kombinerer man nemlig ovnens griserifri (der kom den igen) metode med stegepandens hurtighed!!

Opskriften her er frit efter e-bogen “Will it Waffle”. Faktisk kan et vaffeljern bruges til mangt og meget – læs mere om alternativ anvendelse af vaffeljernet og bogen “Will it Waffle”, der giver dig en stribe opskrifter, som kan laves i et vaffeljern. Denne opskrift på spejlæg og bacon er en blandt mange!

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *