Tørrede appelsinskiver er næsten selvskrevne til jul. De bruges til pynt på bordet – og ikke mindst til jule-dekorationer. man kan sagtens købe dem i butikkerne – men de tager sig godt betalt – taget i betragtning at det bare er tørrede appelsinskiver. Det er naturligvis oplagt at tørre dem selv. Og det er nemt – iøvrigt…bare man lige ved hvordan!
Tørrede appelsinskiver – tør dem selv
Det er bare om at komme igang. Skulle du ligge inde med appelsiner, der er sure eller på anden måde ikke smager særlig godt, hvorfor så ikke bruge dem til at lave tørrede appelsinskiver? Kan det være mere oplagt? Sådan gør du:
- Skær et par appelsiner i skiver
- Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem.
- I varmluftsovn skal de have 1 time ved 70 grader, i almindelig ovn dog halvanden time ved 90 grader
Put ikke de tørrede appelsinskiver i plastikpose – eller hvis du gør så lad være at lukke den – der kan stadig være en smule fugt i appelsinskiverne. Den fugt skal have lov at slippe væk, ellers rådner appelsinskiverne! Så lad appelsinskiverne tørre helt inden de pakkes ned.
Og skulle du komme ud for at få nogle appelsiner, der bare er sure eller på anden måde bare ikke smager spor godt – så er det måske dem, der skal laves til tørrede appelsinskiver.