Tips til kartoffelmos

Kunne du lide artiklen? Del den på Facebook eller Twitter

Hvordan man laver den perfekte kartoffelmos er der ikke nødvendigvis nogen universalløsning på. Men kender du problemet med at kartoflerne ikke rigtigt vil moses, og har tendens til at klumpe. Grunden til dette kan være, at man putter salt i vandet, når man koger kartofler til kartoffelmos.

Det duer nemlig ikke.

Kartofler til kartoffelmos skal ikke saltes

Kartofler til kartoffelmos må gerne koge ud

Ganske vist skal kartoffelmosen saltes, men det må først ske efter kartofler er blevet kogt. Ellers bliver den ikke lind, som den jo skal. Kartofler, som skal bruges til kartoffelmos, skal gerne være “gamle kartofler” (modsat “nye kartofler” – de er meget faste).

Og så må kartoflerne iøvrigt gerne koge lidt ud, hvis de skal bruges til mos. Det gør ikke noget, at kartofler til kartoffelmos virker melede – tværtimod.

At salte eller ikke salte

Til gengæld er der god grund til at putte salt i vandet, når du laver almindelige, kogte kartofler. Dem vil vi nemlig gerne have faste. Mens kartofler til kartoffelmos gerne må nærmest “falde fra hinanden”…

Kartoffelmos med et pift

Engang var kartoffelmos bare kartoffelmos. Sådan ser vi ikke på det mere – så der findes masser af varianter. Her kommer et par eksempler på kartoffelmos-opskrifter hentet fra Alletiders kogebog

Din egen kartoffelmos

Eller måske skulle man opfinde sin egen variant af kartoffelmos? Mulighederne er uendelige. Det er vel bare at prøve sig frem…

Kunne du lide artiklen? Del den på Facebook eller Twitter

You may also like...

1 Response

  1. /many siger:

    VisseVasse! Kartoffelmos “klumper” ikke, hvis kogevandet saltes. Mosen bliver lang og sej – en uønsket egenskab.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

5 × 2 =