Tørgær contra almindeligt gær

Hvor meget gær skal der i brødet? Det står naturligvis i opskriften, så hvad er problemet? Bruger du almindeligt gær, er der ikke noget problem. Men “vi med bagemaskine” bruger tørgær. Og det er altså ikke så simpelt, at du bare kan pøse den samme mængde gær i.  Eller kan man? I hvert fald vil man da gerne kunne bruge de samme opskrifter som man bruger til almindeligt brød – ikke kun dem, der kom i instruktionsbogen til bagemaskinen…

Det kan man naturligvis også godt – hvis man lige gør sit forarbejde. Det skal nemlig lige regnes om, ellers går det galt. Her kommer reglerne, så du kan “oversætte” dine opskrifter fra gær til tørgær. Og fra tørgær til almindeligt gær, hvis det skulle blive aktuelt.

Tørgær contra alm. gær

Det er egentlig ikke så svært. Men det kræver naturligvis, at man liiige ved det…

Hvordan er det, man omregner fra gær til tørgær

Gær kontra tørgær?

4 tsk tørgær = 11,8 gram (det du normalt får i en pose tørgær) svarer til 50 g frisk gær. Altså skal du have 25 g gær omregnet til tørgær kan du regne med ca. 2 tsk tørgær. Osv.

Nej det er ikke noget, jeg lige har siddet her og regnet ud. Oplysningen kommer fra Alletiders Kogebog, der en netkogebog med masser af opskrifter og nyttige oplysninger. Men det bliver den vel ikke ringere af..?

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *