Ungdå klistrede bolcher

Ok, smagen er måske nok den samme selvom bolcherne er blevet lidt klistrede, men de er ikke så lækre, hverken at se eller røre ved. Og det sker ofte, at bolcherne bliver bløde og klistrede, hvis de da ikke er lagt i en lufttæt æske. Så det vigtigste for at undgå klistrede bolcher, er at opbevare dem i en sådan æske – eller glas – så de ikke sår mere kontakt med luften end nødvendigt er. Fugt i luften er nemlig noget, der er med til at gøre bolcherne klistrede

Men, hvis de er begyndt at klistre?

Så skal du gribe ind tidligt. Når du har mistanke om, at de er ved at blive klistrede, så prøv at strø flormelis over bolsjerne, ryste dåsen/glasset godt. Det siger sig selv, at de ikke må være klistret sammen først.

Hvis nu skaden er sket?

Ja, er skaden sket, skal der noget andet og stærkere til! Det er flere gange sket for mig, at jeg har stået med bolcher, der ikke stod til at redde på denne måde. Så er der kun en vej frem, hvis man da ikke vil smide dem ud.

Køb en flaske vodka, put bolcherne i et glas – og hæld vodka over. Lad stå i 1-2 døgn  – og rør rundt engang imellem. Så får du shots ud af det. De fleste bolcher kan bruges – så vidt jeg kan se, er det kun fantasien, der sætter grænser!

Og hvad angår blandingsforholdet: Smag dig frem….

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *