Afkøling af solskoldet hud

Solskoldning er et evigt tilbagevendende problem for mange af os. Vi ved godt, at vi skal passe på, men glemmer det en gang imellem. Især tidligt på sommeren – solen brænder ekstra meget og vi har lidt glemt, hvordan det er. Og så går det galt – vi får for meget sol. Sket er sket, men vi har mulighed for at begrænse skaden.

Har man ikke lige en aftersun-lotion i huset, er der andre muligheder. Mange andre – aftersun er ikke det eneste saliggørende!

Behandling af solskoldning – et par husråd

Pas på solen, man bliver så let solskoldet

Solskoldet hud skal behandles

Man skal passe på i solen – man bliver meget hurtigt skoldet – især tidligt på sommeren. Og sydpå, ej at forglemme. Men bagklog kan vi alle sammen finde ud af at være. Så her kommer et par tip – når skaden er sket:

  • Du kan bruge saften fra en Aloe Vera plante. Planten er nem at have som stueplante. Den er god mod forbrændinger – og når man er solskoldet er det jo faktisk en slags forbrænding. Læs mere om Aloe Vera i indlægget Aloe Vera – førstehjælp i urtepotter…
  • Brug noget koldt på huden til at køle den ned. Også det er med til at stoppe forbrændingen i at udvikle sig.
  • Lav isterninger af Aloe Vera – så får du Aloe Vera’ens egenskaber kombineret med kulde.
  • Brug yoghurt naturel til at køle huden ned. Smør det blot på huden og lad det virke. Når det er tørret ind kan det fjernes med vand. Smør – om nødvendigt – nyt på.

HUSK: En forbrænding – som en solskoldning jo reelt er – udvikler sig. Din solskoldning bliver ved at udvikle sig også efter et du er ude af solen. Det er derfor, du skal reagere i tide. Jo før du går igang, jo mindre er skaderne….

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.