Afslør en strømsluger med et Spar-o-meter

Ja, hvor mange mon du har af slagsen? Det er ikke altid lige nemt at vide. Selvfølgelig ved man hvor mange watt pærerne er i ens lamper, men belysning udgør kun ca. 20% af strømforbruget i en husstand. Men hvad med hvidevarer, Tv, radio osv? Hvad med lyskæder ol.? Hvad med spille-konsoller, stereoanlæg eller computere? De danske hjem er proppet med ting og sager, der bruger strøm. Det er intet under, at vores strømforbrug stiger selvom der kommer produkter på markedet, der er mere og mere energirigtige. Vi anskaffer os nemlig bare flere og flere…

Men vi aner ikke, hvor meget de forbruger…

Fang en strømsluger – med et Sparometer

Men der er faktisk en mulighed for at finde ud af det. For de nysgerrige, energibevidste – eller hvad ved jeg. Man kan finde ud af det på en meget enkel måde. Der findes en strømmåler – nogle steder kaldes det et Spar-o-meter – som på en meget enkel måde kan afsløre enhver strømsluger, du måtte have i huset.

Sådan bruges strømmåleren

Et sparometer hjælper med at få styr på elforbruget

Spar-o-meter. Hvor meget bruger dine el-apparater?

Det er meget simpelt. Strømmåleren – eller spar-o-meteret, om du vil – sættes i stikkontakten. Derefter sætter du stikket fra det el-apparat, du gerne vil have målt, i strømmåleren. Så får du et resultat i Watt – som de fleste kender fra en el-pære. Nogle målere giver mulighed for at indtaste elprisen fra dit elselskab – så får du prisen at vide.

Prisen på en strømmåler kan være meget svingende – fra 100 til 300 kr. så det er en god ide at se sig for. Nu er det jo heller ikke et, enhver husstand behøver at eje – så flere kunne meget vel dele et. Eller man kan slippe gratis – hvis man er tilfreds med at låne sig frem. Flere elselskaber tilbyder at man kan låne et i et par dage.

Det bedste ved det hele er, at du ikke behøver at købe det selv. Du kan låne et SparOmeter hos Energitjenestens afdelinger. Eller du kan kontakte hos dit lokale elselskab og forhøre dig der. Kig ind på Energitjenestens webside på http://www.energitjenesten.dk/index.php?id=1957, hvor du kan finde ud af, hvor man låner et Spar-O-meter.

Astrid

One Comment

  1. . . . men hvis du alligevel godt vil have denne smarte elmåler (SparOmeter) kan du købe den her: http://www.shopnord.dk/group.asp?group=88
    Denne model er den ‘originale’, som i sin tid blev introduceret af Elsparefonden og de danske elselskaber.

    Mht. de billige elmålere, så skal du være klar over, at de ikke er tilstrækkelige nøjagtige. Du kan simpelthen ikke få en til 100 kr. som kan bruges til noget fornuftigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.