Bacon i mikro-ovn

Man kan stege bacon i ovnen – det sparer en for det griseri, vi alle kender fra bacon. Men i mikro-ovn? Først må jeg sige, at jeg ikke rigtig troede på det – men nu har jeg fået påstanden gentaget flere gange. Dels fordi jeg så for mig en mikro-ovn, der flød med bacon-fedt.

Og dels fordi jeg forbinder mikrobølgeovnen med netop ikke at kunne gøre ting sprøde. Man er vant til, at det, der kommer ud af mikroovnen er alt andet end sprødt.

Jeg forstillede mig, at mikrobølgeovnen ville producere en gang slatten – eller måske gummi-agtig – bacon! Og et hav af flydende bacon-fedt. Ren vandalisme. Nej tak, bacon skal være sprød – ellers kan det være lige meget! Men det kan lade sig gøre at “stege” bacon i mikroovn – uden hele det scenarie, jeg beskriver her. Måden, man gør det på, er bare lidt speciel.

Bacon i mikrobølgeovn – sådan

Læg baconskiverne enkeltvis mellem 2 stykker køkkenrulle i et fad eller lignende – der egner sig til brug i mikrobølgeovn. Køkkenrulle suger fedt til sig. Steg dem derefter på fuld effekt (800w) i mikroovnen 3-4 min. Prøv dig frem. I en mikroovn er det mængden af mad, der afgør, hvornår det er færdigt. Så her skal der lidt tilvænning til. Voila – din bacon er klar!

Bacon kan tilberedes i mikroovnen

Bacon – tilbered din bacon i mikroovn – og undgå griseriet

Og det er ikke den slatne, seje bacon, som jeg tidligere beskrev – det er rigtig bacon. Bacon som man kender det  selvom du har lavet det i en micro-ovn. Og baconfedtet, som jeg frygtede, at hele mikroovnen ville flyde med, var der heller ikke. Eller jo, det var der sådan set – men det sad i køkkenrullen. Der kom dog stadig til at lugte af bacon i køkkenet et stykke tid. Men det undgår man næppe helt – uanset hvordan man tilbereder bacon. Ingen bacon uden lugten af bacon.

Her kommer lige det nyeste skud på stammen mht. tilberedning af bacon: Lav spejlæg og bacon i et vaffeljern. Det lyder lidt sjovt, må jeg indrømme, men følg linket og læs mere”!

Astrid

5 Comments

  1. Køkkenrulle er ikke produceret til den form for anvendelse i forbindelse med fødevarer. Det er faktisk en rigtig dårlig ide at bruge køkkenrulle i microovnen, for det afgiver giftstoffer når det bliver opvarmet og er i kontakt med baconen.

  2. God pointe med giftstofferne. Den slags tænker danskerne desværre alt for lidt over. Utroligt at hun ikke skriver advarslen ind i teksten.

  3. Iben og Karsten, kan en af jer meget klogere fortælle hvad man så kan benytte – i stedet for at fortælle om hvad I mener der ikke kan lade sig gøre?

  4. Jeg vil forslå et redskab, som er lavet til formålet…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.