Bagagerumsmarked – shopping uden at blive ruineret

Måske er dette en slags “shopping for fattigrøve”, men jeg elsker det nu alligevel. Vil du gerne ud og shoppe – og er du til genbrug – så er det bare afsted til bagagerumsmarked. Der er selvfølgelig ikke alt. Men alligevel lidt af hvert. Kan man godt lide at shoppe tøj – og er man meget lidt glad for kontoudtoget bagefter, så mener jeg, det dette må være vejen frem. For mig i hvert fald – og mine ligesindede. Det, som jeg har brugt på sommertøjet i år, ville jeg sikkert kun få en enkelt beklædningsgenstand eller to for.

Shop amok på bagagerumsmarked

Bagagerumsmarked - køb alt mellem himmel og jord

Spar penge – gå på bagagerumsmarked

Men man skal naturligvis passe – og ikke købe blot fordi det er billigt. Det er lidt som at finde nålen i høstakken. Men den gode nyhed er, at det kan læres. Der er nogle grundregler, man lige skal have ind, hvis man vil skaffe nyt til garderoben på denne måde.

  • Du skal ikke købe noget blot fordi det er billigt. Det er lidt den samme fælde som med udsalget – du køber løs – og kun halvdelen passer. Ganske vist er det noget dyrt. Men et fejlkøb er et fejlkøb. Og mange af slagsen gør, at det kan løbe op.
  • Hvis du er god til at sy om, så væn dig til ikke at se, hvad tøjet er. Se  hvad det kan blive til.
  • Kend dine mål. Husk, at du ikke kan prøve tøjet – så du skal kende sine kropsmål, så du kan måle tøjet efter. Medbring et centimetermål!
  • Du skal vide, hvad du går efter. Så du ikke køber noget, du har en masse af i forvejen.
  • Du skal have gjort dig klart, hvilke snit og hvilke farver, der klæder dig. Igen: Du kan ikke prøve tøjet.
  • Er du virkelig, virkelig i tvivl? Bid hovedet af al skam – og prøv det alligevel….

Undgå fejlkøb

Bagagerumsmarked på Ingerslev Boulevard

Ingerslev Boulevard bagagerumsmarked

Alt dette er for at minimere fejlkøbene. At købe tøj på bagagerumsmarked, loppemarked ol. er en stilart for sig. Fordi det er meget mere blandet end det marked, man ellers er vant til. Til gengæld er mulighederne utallige. Og prisen overkommelig – meget overkommelig!

Det kræver naturligvis, at du er interesseret i at købe brugt (husk: Det kan vaskes!). Og at du er interesseret i at købe tøj, der er langt mere individuelt end man normalt ser. Men så er det også umagen værd. Det er en kunst, der kan læres – og det er sjovt. Og tænk sig, at man kan shoppe amok på bagagerumsmarked – uden at se røde tal på bundlinjen!

Astrid

One Comment

  1. hvordan får man lugten af skyllemiddel ud af blusen, man har købt på loppemarkedet?  eller parfumen…. det vil jeg rigtig gerne vide?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.