Bananer kan fryses ned

Bananer er en af de frugter, der kan have sværest ved at holde sig. Ofte er de også på tilbud. 10 for en ti’er møder man jævnligt. Det er næsten for fristende. Derfor er det ikke ualmindeligt, at man kommer til at ligge inde med flere end man kan nå at spise. En ide ville selvfølgelig være at skynde sig at bage en banankage…

Frys bananerne – bag kagen senere

Men måske har du ikke lige tid til at bage, er der en anden mulighed? Har du købt for mange bananer, og ikke får dem spist, så fortvivl ikke. Pil skralden af dem og læg dem i et pose i fryseren. Så har du altid bananer til banankage på et senere tidspunkt. Frys  dem i de portioner, du forventer at bruge dem.

Bananerne kan fryses ned før de bliver for gamle

Frys bananerne ned

De bliver grimme når de optøs, men det har ingen betydning for smagen. Udover banankage, kan du også lave dem til bananis. Så næste gang, du kan købe 10 bananer til for en ti’er, behøver du ikke at tøve. I hvert fald ikke hvis du vil arbejde lidt for sagen – og bearbejde de nyindkøbte bananer.

Opskrifter på Banan-is

Her kommer et par opskrifter på banan-is, hentet fra Alletiders Kogebog

Bananis

Nem bananis med chokolade

Bag en banankage

Skulle du alligevel fortække banankage, er det heller ingen dårlig ide. Dertil kommer, at også den færdigbagte banankage kan nedfryses, når den er bagt. Og så er der jo absolut ingen holdbarheds-problemer mere. Her kommer et par opskrifter.

Bananer til babymad

Der er også den mulighed at bruge bananerne til babymos. Smagen er stadig den samme, der er intet sundhedsmæssigt problem. Babymosen er måske nok mere mørk (som mosede bananer hurtigt bliver) fra begyndelsen.

Men hvis du kigger på babymad generelt, vil du kunne se, at babyer kun reagerer på det smagsmæssige – det visuelle har ingen betydning.


Hvor længe kan madvarer holde sig i fryseren? Det kan du finde ud af på Alletiders kogebog: Madvarers holdbarhed ved frysning. Her finder du – detaljeret – holdbarhederne for lagt de fleste madvarer. Læs – og print evt. ud og hæng op .


Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.