Opbevaring af bananer…

Hvordan opbevarer man bananer, så de kan holde sig? Mange oplever, at bananer fordærver med lynets hast. Dette er en af de frugter, man skal passe på med. 10  bananer for en tier – hvem er ikke fristet af tilbudet? Men når man mon at spise dem inden de er blevet anløbne?

Bananer er ikke det, der har den bedste holdbarhed…

Bananer er lidt sarte..

Bananer er måske ikke det nemmeste at finde en ideel opbevaring til. Hvor stuetemperatur er for høj, er køleskabstemperaturen for lav. Ingen af delene er godt. Det er absolut ingen god idé at lægge bananer i køleskabet, da dette jo normalt er indstillet til fem grader. Bananerne bliver grålige – og smagen kedelig. Ikke at de direkte rådner, men der er et vist kvalitetstab forbundet med opbevaring af bananer i køleskab.

Bananer opbevares ideelt ved temperaturer på 12- 14 grader. Og det kan være svært at finde et sted i huset, der har den temperatur – men det, der kommer tættest på, må vel være bedst. Nogle har måske kælder eller viktualierum, hvor temperaturen kommer i hvert fald lidt tættere på det ideelle?

Det er ikke uvæsentligt, hvordan du opbevarer bananer

Bananer kan være sarte

 

Bananer og æbler er ikke gode venner…

Opbevaring ved stuetemperatur vil give en hurtig modning – hurtigere end godt er. Og det er selvfølgelig ingen katastrofe – blot man er opmærksom på, at de skal bruges i tide. Endvidere skal man være opmærksom på, at de modnes ekstra hurtigt hvis de ligger sammen med æbler. Dette skyldes, at æblerne afgiver ethylen og det fremskynder modningsprocessen. Bananerne er meget følsomme over for dette. Og  bananerne bliver derfor hurtigt for gamle.

Omvendt vil man faktisk kunne udnytte dette hvis man har nogle grønne bananer, man gerne vil  have modnet hurtigt. Så skal de bare ligge sammen med æbler – og vupti… Og ligger de i en frugtskål sammen med æbler, vil det gå endnu hurtigere. Det er, fordi æbler indeholder ethylen, en gasart, der modner frugt, og som bananer er meget følsomme over for.

Endelig er der en ekstra mulighed – omend en lidt besværlig en. Hvis bliver bananer pakket hver for sig, vil de have længere holdbarhed. Man kan altså pakke bananer ind i papir en-for-en og de vil holde sig længere. Men som sagt – lidt mere besværligt er det da.

Hvis du ikke kan nå at bruge bananerne

Ja, er du allerede faldet for tilbudet med 10 bananer for en tier – og har opdaget, at du ikke kan nå at spise dem i tide? Så er løbet ikke kørt af den grund. På Stop Madspild kan du finde tips til at udnytte bananerne i stedet for at smide dem ud,

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.