Barber fnulleret af tøjet

En af mine yndlingskjoler er efterhånden noget nusset. Der sidder en masse fnuller på den. Ikke noget af den slags, det kan fjernes med en fnugrulle eller lignende – det her sidder fået for det er faktisk en del af stoffet!   Sådan er det ofte med tøj, man bruger igen og igen og igen og….

I bund og grund er der ellers ikke noget galt med den. Ofte følges det af sømme, der er skredet ud, huller og ofte manglende knapper. For stod det så galt til, var dens dage nok talte. Men jeg har besluttet mig for at lade den overleve – i hvert fald lidt endnu.

Fnuller på tøjet kan fjernes

Faktisk er jeg den lykkelige ejer af en såkaldt fnug-shaver (følg linket, hvis du aldrig har hørt om den slags). Men jeg er flyttet og lige nu kan jeg ikke finde den. Den har sikkert gemt sig sammen med nogle af de andre ting, jeg heller ikke kan finde.

Barber fnulleret af tøjet

Fnuller på tøjet kan faktisk barberes af – med en engangsskraber! Billedekropekk_pl / Pixabay

Men det giver mig så en oplagt mulighed for at afprøve et alternativ, som jeg har fået beskrevet tidligere. Og det handler slet og ret om at barbere fnulleret væk med en ganske almindelig skraber af samme slags, som man barberer sig med.

Kan man barbere sit tøj?

Fnuller på tøjet fjernes med en engangsshaver

Fjern fnuller med en shaver

Ja, det er egentlig ganske simpelt. Og var det ikke lykkedes, var dette indlæg jo næppe blevet til! Det er lykkedes mig at barbere fnulleret væk ved at bruge en ganske almindelig engangsskraber, købt i Tiger. Lignende skrabere kan købes i de flere supermarkeder. Således kan man lige så stille fjerne det fnuller, der sidder på tøjet. Det er vigtigt at man har et godt underlag for at få det til at fungere. Underlaget må ikke være helt hårdt, men man skal samtidigt sørge for, at det heller ikke er for blødt. Jeg har brugt to forskellige underlag – armlænet på en sofa (betrukket) og et ærmebrædt. Men prøv dig frem – der er masser af andre muligheder. Det er mest et spørgsmål om, hvad man har ved hånden. Og pas på ikke at gå alt for hårdhændet til værks – barberblade er skarpe.

At fjerne fnuller på en hel kjole er naturligvis et lidt større projekt – det kan man ikke gøre med et snuptag! Men ofte drejer det sig jo heller ikke om hele beklædningsgenstanden som i dette tilfælde. Mange gange ser man, at problemet er lokalt og derfor noget mere overkommeligt. Nogle gange kan man redde et stykke tøj på den måde. Fnuller får tøjet til at se gammelt ud – uanset om det er det eller ej.

Astrid

One Comment

  1. Det er da en genial idé!
    Har selv tøj, der har dette fnuller, og jeg har aldrig vidst hvad jeg skulle gøre ved det.
    Men nu er der ingen undskyldning, så det må helt sikkert prøves snarest! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.