Begræns griseriet i mikro-ovnen

Det siges, at man stort set kan undgå al det, jeg troede var “obligatorisk griseri” i mikroovnen – hvis man blot sørgede for den rette effekt og den rette tilberedningstid. Det skulle såmænd ikke undre mig om det var rigtigt, men det er ikke lykkedes for mig – og mindre endnu for min søn. Så jeg har valgt at ty til andre løsninger.

En skål vendt på hovedet…

Begræns griseriet i mikrobølgeovnen

Få mindre griseri i din mikroovn

Ja, noget i den retning – men det kræver vist en forklaring. Dels har vi nok problemer med timingen. Og så hører jeg til dem, der elsker at eksperimentere når det kommer til mad. Opskrifter og anvisninger, hvad skal man da med dem?

Problemet er, at når man tilbereder i mikroovn får maden enten lidt for lang tid – eller lidt for megen effekt. Det resultere i, at det sprøjter voldsomt – og der sidder madrester alle vegne på indersiden af mikroovnen.

Hvis man tager en skål på størrelse med drejetallerkenen og laver nogle huller i den, kan man bruge den til at sætte over den mad man tilbereder. Det forhindrer ikke maden i at sprøjte til alle sider, men nu er det ikke mere ovnen, man skal rengøre – blot skålen.

Det kan laves ud af en billig plastikskål. Hullerne kan bores med en almindelig boremaskine. Kommer du i en IKEA butik, kan du faktisk købe den færdig, har jeg opdaget.

Og det endda til en pris, er ikke er højere, end den, du kommer til at betale for en plastikskål – tværtimod. Se mere på http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/70134954

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.