Billig hårkur med olivenolie og citron

En hårkur kan være en god ide engang imellem. Hår udsættes for hyppig vask, vejr og vind – og der er sikkert også en masse andre ting, der slider på det.  Derfor kan det være nødvendigt at give det en kur engang imellem for at få styr på det. Hårkure behøver ikke være dyr luksus. I hvert fald behøver det ikke være dyrt!

Denne hårkur er både nem og billig – så kan det vel ikke blive meget bedre? Råvarerne har vi som oftest i køkkenet – og heller ikke der hører de til de dyreste. Det kræver heller ikke de store forberedelser. Denne kur kan være en saltvandsindsprøjtning til medtaget og træt hår. Prøv det når håret bliver for træt og kedeligt at kigge på.

Så det er egentlig bare om at komme igang – du skal kun bruge 2 ingredienser – olivenolie og citron.

Hårkur med Olivenolie og citron

Hårkur med Olivenolie og citron giver liv til sommer- eller vintertræt hår

 

Sådan laver du din hårkur

Til hårkuren skal du bruge:

 • 25-30 ml. olivenolie
 • 25-30 ml. citronsaft

Har man meget stort eller kraftigt hår, kan man sætte portionens størrelse op. Under alle omstændigheder bruger du lige dele af de 2 ingredienser til hårkuren – så det skulle ikke være svært at regne ud. Opvarm olien lidt – og hæld citronsaften i. Kom blandingen (der gerne stadig må være lidt varm, men på ingen måde ubehagelig) i det nyvaskede hår. Massér det ind i håret.

Lad hårkuren sidde i mindst en time. Er håret meget medtaget kan du med fordel lade  det sidde lidt længere – ikke mindst hvis dit hår føles meget medtaget.

Derefter vasker du håret grundigt med shampoo. Når man skal vaske olie ud af håret, er det en god ide at komme shampoo i håret før man gør håret vådt. Så er olien meget lettere at vaske ud.

Astrid

2 Comments

 1. Jeg er i vildrede. Hårkuren er næppe mod hår, som en ormekur er imod orm, så hvad er den imod?

  Dernæst nævner du, at hvis håret er “meget medtaget”, så… Medtaget af hvad?

  Endelig: hvorfor skal det være olivenolie og ikke f.eks. billig rapsolie? Og kan jeg ikke lige så godt bruge appelsinjuice i stedet for citronsaft? Hvad er den hårfine forskel?

 2. Det kan jeg godt svare dig på Eric.

  Hår bliver medtaget af mange ting – bl.a. børstning, ydre påvirkning som sol, vind og vejr og ikke mindst saltvand, klor og mest af alt kemisk behandling som hårfarve.

  Hårstrået har et skællag, som hvis du forestiller dig en grnkogle. Dette skællag løfter sig ved varme eller basiske tilstande (PH værdi højere end 7). Dette giver en overflade der føles mere rug og som der reflekterer mindre lys samt svækker håret.

  Olivenolie er videnskabeligt bevist at have en molykulær struktur der er lille nok til at trænge ind i håret – rapsolie er desværre ikke dukomenteret at have samme effekt. Citronen er med til at sænke PH værdien og forsegle hårets skællag.

  Håber det var en tilfredsstillende forklaring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.