Billig insektsæbe

Du kan forhindre bladlusene i umådeholdent at fortære dine planter ved at sprøjte dem med insektsæbe. En liter insektsæbe er dog langt fra billig – den koster nemt over 100 kr i almindelig handel, så det er dyre dråber, du sprøjter efter de små bæster.

Insektsæbe må da være lavet af nogle specielle, dyre ingredienser? Skulle man tro, ikke. Men tro om igen. Du kan dog sagtens lave din egen insektsæbe til en brøkdel af denne pris, du bliver afkrævet i havecentret. Og tro mig – bladlusene er bedøvende ligeglade med, hvor meget, du har betalt for din insektsæbe.

Lav din egen insektsæbe til bekæmpelse af bladlus

Insektsæbe bruges mod bladlus. Man kan købe den i dyre domme – eller lave den selv til en brøkdel af prisen.

Det skal du bruge til din egen insektsæbe:

Her kommer indgredienserne til insektsæben. Du kan sikkert hurtigt regne ud, at det kan ikke koste meget…

  • 1 tsk. fast brun sæbe
  • 1 spsk. sprit
  • 1 l. lunkent vand

Sådan laver du insektsæben

Fremstilligen er heller ikke noget, der på nogen måde skulle kunne forklare den høje pris på inseltsæbe. Først blandes sæbe + vand. Spritten i til sidst. Rør rundt og hæld blandingen over på en forstøverflaske (kan købes mange steder til 10-15 kr. – og kan bruges igen og igen.)

Billig insektsæbe

Din egen insektsæbe koster ca. 1 kr. pr. liter, hvilket er en kæmpe besparelse. Rådet om insektsæbe har været bragt af Rabatten på DR – og ifølge Det jydske Haveselskab er den hjemmelavede insektsæbe lige så god som den dyre.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.