Billigt ukrudtsmiddel

Round Up er dyrt og i øvrigt ikke særligt godt for naturen – har vi vel efterhånden måtte sande. Billigt er det iøvrigt i heller ikke. Det, vi kan lide er effektiviteten. Ukrudtet skal væk – og det skal være nu. Jo, effektivitet er i høj kurs! Men der kan være mening i at gå på jagte efter noget, hvor man udgår giften. Round Up kan på længere sig være med til at forurene vores grundvand – noget vi skal værne om. Idag er rent vand en selvfølge og det skulle det gerne blive ved at være.

Men ukrudtet vil vi stadig gerne have væk! Og det skal være uden for meget knofedt, ikke?  Men før du tager skridtet fuldt ud og overgiver dig til Round Up’s lyksaligheder, så prøv lige dette råd, som er både billigere og mere miljøvenligt. Få fjernet dit genstridige ukrudt med dette billige alternativ. Det er måske et forsøg værd. Det er ikke specielt dyrt og heller ikke besværligt.

Dit nye, miljøvenligt, ukrudtsmiddel

Fjern ukrudtet med vand, eddike og salt

Fjern ukrudtet billigt

Blandingen består af:

 • 4 l. vand
 • 1 l. husholdnings-eddike
 • 500 g alm. køkkensalt

Og, voila, så har du dit ukrudtsmiddel! Særdeles velegnet stil større arealer, der skal holdes fri for ukrudt, for eksempel gårdspladser. Eller til arealer med fliser, hvor ukrudtet “kigger op” mellem fliserne. Altså lidt de samme steder som vi eller ville bruge Round Up.

Husråd mod ukrudt mellem fliserne
Ukrudt mellem fliserne? Glem roundup – der er husråd mod den slags. Billede af Shepherd Chabata fra Pixabay

Astrid

7 Comments

 1. Jeg ville bruge Glyphosat 360. Det er et slags kopiprodukt af round-up, men er væsentligt billigere.
  Set hos Havehobby.dk

 2. Kan også anbefale Glyphosat. Er ret effektivt, og kan også forstå det er det landmændene benytter, da det er langt billigere end roundup.
  Jeg købte dog mit hos

 3. Jeps, salt er ret skadeligt for miljøet. Og jeg har nu hørt at round-up ikke går i grundvandet. 🙂

 4. Susanne – round up går da potentielt i grundvandet og er det hele taget svært nedbrydeligt og ergo mljøskadeligt… ellers må du meget gerne linke til kilde der beviser andet.

  Hvis salt er skadeligt hvad so med alle er ton vejsalt der spredes om vinteren på veje og fortove?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.