Børnetøj uden farlig kemi – billigt

Jeg vil gerne understrege det der med “billigt” fordi jeg ved, at mange allerede har tanken om alle de økomærker, de ikke har råd til. Der bliver lavet børnetøj uden kemi, men dem, der  laver det, tager sig ofte ganske godt betalt. Men det er stadig et problem, at børnetøjet er fyldt med skadelig kemi – blandt andet formaldehyd.

Og det er der mange, der er kede af at give deres børn på – og det er der ikke så meget at sige til. Og det gælder måske ikke bare børnetøjet – nu vi er igang.

Øko-tøj er ofte for dyrt

Men konsekvent at skulle købe dyre økomærker – det er ikke for alle. Men der er en anden vej. Det er nemlig sådan at de skadelige stoffer langsomt, men sikkert vaskes ud af tøjet. Så hvis du ikke kræver, at dine børns tøj skal være splinternyt, er problemet løst for dit vedkommende. Du skal bare købe brugt tøj til børnene. Det er tøj, der er meget billigere og eventuelle skadelige stoffer er vasket ud af tøjet. Og den miljømæssige side tilgodeses ved at tøjet simpelthen “bruges op”.

Hvis du slår dig i tøjret over det med “brugt” – så læs lidt videre. Brugt er nemlig slet ikke så brugt, som man skulle tro. Og det kan endda ofte være svært at se, at tøjet har været brugt. Og slet ikke, at det har været brugt af andre børn!

Brugt børnetøj – ikke så ringe endda

Brugt børnetøj

Køb børnetøjet brugt – og slip for skadelig kemi

Og brugt tøj er ikke “gamle klude” – som nogen måske måtte tro. Børnene vokser hurtigt fra tøjet – og de når ikke at slide ret meget på det. Tøjet kan holde til adskillige børn – og det er derfor en god ide at det kommer videre. Brugt tøj er ofte meget lidt brugt.

Enten som tøj, man arver fra andre med større børn – eller som noget, man køber i genbrugsbutikker. Det kunne sagtens være de almindelige genbrugsbutikker, men det kunne også være for eksempel Mødrehjælpens butikker rundt omkring i landet. Eller man kan købe brugt børnetøj via Den Blå Avis eller lignende.

Bagagerumsmarkeder – masser af brugt børnetøj

Har man sin gang på bagagerumsmarkeder, vil man  også opdage, at her bugner det med godt, brugt børnetøj. Det er som regel i god stand – og der er masser at vælge imellem.

På den måde undgå man giftstofferne – og kommer ikke til at betale i dyre domme for tøjet. Faktisk tværtimod – det er som regel meget billigt at købe børnetøjet på denne måde. Og er du heller ikke vild med de kemikalier, der ganske givet er i dit eget, nye tøj? Så kan det være, du skal tage et kig på brugtmarkedet for voksentøj også. Der er masser af muligheder, hvis man er god til at spotte de gode varer – se her, hvordan du bliver en ørn til at spotte det gode genbrugstøj.

Dyt dyt – ska’ vi byt

Endnu en god vej til genbrugstøjet – iøvrigt til både børn og voksne – er byttemarkeder. Det er et ganske simpelt koncept, hvor du medbringer de ting, du ikke bruger mere – og overdrager dem til byttemarkedet. Herefter kan du gå på skattejagt i det, de andre har medbragt. De er efterhånden over hele landet, se kalenderen på Byttemarked NU.

 

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.