Brug dit vaffeljern som brødrister – eller toaster

Ja, hvorfor egentlig ikke? Og det er altså ikke kun fordi du måske tilfældigvis står og mangler en brødrister, du skal ty til at riste dit brød i vaffeljernet. Du får faktisk en lille sidegevinst i form af nogle, næsten professionelt udseende, flot mønstrede ristede brødskiver. Flot at se på når man har gæster til brunch. Eller bare et ekstra pift til morgenbordet søndag morgen. Og vaffeljernet, som man ikke bruger så tit, kommer til sin ret igen.

Vaffeljernet er en af de køkkenting, som man køber i den tro, at det er nærmest uundværlig. Men hvor meget bruger man det reelt. For manges vedkommende er det ikke ret meget. Men måske en smule mere, hvis man læser dette…

Brug også dit vaffeljern til toasts

Vaffeljernet kan bruges som brødrister

Vaffeljern - ikke kun til vafler

Du kan naturligvis også bruge det til toasts, altså den slags, der består af 2 skiver brød + noget ost. Eller hvad du nu kan finde på at komme indeni en toast. Funktionen er principielt det samme som en toastmaskine – blot i en lidt anden udformning. Sørg dog for, at brødskiverne ikke er for tykke, for så kan vaffeljernet ikke rigtigt gabe over det. Der er ikke helt så megen plads i det, som der er i en toastmaskine. Hvis du selv skiver brødet, får du jo skiverne i den tykkelse, du vil have.

Flere ideer til vaffeljernet…

Ikke nok med det. Der er sikkert flere muligheder, end dem, jeg kommer ind på – det er bare at slippe kreativiteten løs. Hvad med for eksempel at lave French Toast? Er den ikke lidt kedelig, bare sådan stegt på panden? Du får byens flotteste French Toast, hvis du bruger vaffeljernet i stedet for stegepanden. Og som en lille sidegevinst undgår du stegegriseriet. Det er dog en god ide at komme en smule olie i æggemassen, så din french toast ikke hænger fast.

Eksperimenter med toasts

Eller prøv disse opskrifter på “almindelige toasts” og lav dem med dit vaffeljern:

Du kan lave dem i vaffeljernet – og få det flotteste resultat. Opskrifterne er hentet fra Alletiders Kogebog, hvor du også kan finde masser af andre.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.