Chokoladepynt til desserter og lagkage

Du kan selv lave pynt til dine flødeskumskager, desserter eller lagkager, for eksempel af smeltet chokolade. Du kan lave den flotteste pynt. Det koster ikke ret meget, men tager lidt tid.

Når chokoladen skal smeltes, skal det gøres ved svag varme. Får den for stærk varme, bliver den grynet og og klumpet, og er ikke anvendelig. Smelt den derfor på en radiator, på kaffemaskinens varmeplade eller i mikrobølgeovnen. Du kan også bruge et vandbad, men pas på at chokoladen ikke får fugt – så kommer den nemt til at se kedelig ud.damp i, det gør den grå og kedelig.

Når du skal lave chokoladedekoration, kan du bruge smeltet overtrækschokolade. Den smeltede overtrækschokolade sprøjtes gennem et kræmmerhus af bagepapir –  med et lille hul i spidsen.Der er ikke noget i vejen med at sprøjte det direkte på kagerne.

Men prøv i stedet dette: Sprøjt chokoladen på bagepapir, gerne i figurer som hjertet, stjerner, dyr – eller måske bogstaver. Med lidt øvelse kan man endda lære et skrive hele navne eller mere avancerede figurer.  Måske en ude, når der holdes fødselsdag? Det hele kræver nogen øvelse, så køb godt med chokolade, som du kan bruge indtil du får en sikker hånd. Resultaterne af øvelserne er jo heldigvis spiselige…

Lad det køle godt af bagefter. Derefter er de lette at løsne fra papiret. Skal det ikke bruges med det samme, kan du gemme det i en dåse, gerne med tætsluttende låg.

Astrid

3 Comments

 1. Et godt råd
  Prøv at tegne hvilke figure du vil lave af choloaden på bagepariret så du har noget at sprøjte efter.

  Så kan du lave selv meget komplicerede mønste.

  Man skal dog huske at det skal være spejlvendt for du det er en god ide at vende bagepapiret inden du sprøjer chokoladen på for at stregen ikke smitter af.

  Hvis skal lave den samme figur flere gange kan du tegne det først på et almindelig stykke papir og så tegne det over på bagepapiret det antal gange det skal bruges.

  • Hej,

   God ide! Det vil jeg prøve når jeg skal lave den lagkage, jeg har lovet min niece til hendes 5 års fødselsdag. Hun elsker pynt!

   KH. Astrid M

 2. Jeg foreslår man finder en skabelon eller lav din egen i word.
  Print ud i flere eksemplarer og læg arket i en plasticlomme eller en frysepose. Vupti skabelon at sprøjte chokoladen eller karamellen ud på og nemt at få af igen.
  Her skal jeg i gang med chokolade og karamel pynt til nytårs desserten, så der skal stå 2012 som pynt.

  God fornøjelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.