Cola…burde måske have været et rengøringsmiddel?

Mange af os elsker at drikke cola – som oftest uden at være blind for dets knap så gode egenskaber! Men måske er vi ikke helt klar over, hvor skrapt det egentlig er. Faktisk er der ting i cola, der gør, at det kunne bruges som et effektivt rengøringsmiddel. Og det skulle måske give os noget at tænke over? Disse noget alternative anvendelsesmåder skulle fortælle os et eller andet om, hvad det egentlig er, vi drikker?

Cola er fortrinligt til afkalkning og fjernelse af rust. Det skyldes, at colaen indeholder syre – og det kan komme kalk og rust til livs. Og tænder….nu vi er ved det! Hvem kender ikke ideen med at rense toilettet med cola? Eller den med, at man kan fjerne en skrue, der er rustet fast, med cola?

 

Cola kan bruges til toiletrengøring

Cola kan drikkes, naturligvis, men der er en alternativ anvendelse….som rengøringsmiddel. Billede: stevepb / Pixabay

Desuden:

  • Mangler du afkalkningsmiddel til elkedlen, så er det ikke noget problem, bare du har en halv liter cola stående…
  • Kalk på fliserne – også cola – men pas på, det ikke æder fugerne!
  • Også til rengøring af fastbrændte pander eller gryder, kan du bruge cola
  • Oliepletter kan faktisk også fjernes med cola…..og nogle andre typer fedtpletter. Er det pletter på tøj, skal du dog vaske tøjet grundig bagefter!

Cola æder maveondet

Og så en lille ting, der ikke er rengøring, måske alligevel fortæller en smule om, hvor krads et middel, cola er. Cola er ofte det anbefalede når man rejser i  udlandet og får sig et maveonde. Jeg har selv prøvet at stå i Indien med et alvorligt maveonde og uden mulighed for behandling. 4 dage på “cola og plain rice” og jeg var så god som ny.

Det var i slutningen af firserne, hvor Indien havde smidt både Coca-cola og Pepsi ud af landet, så jeg var henvist til lokale varianter såsom Maha-cola og Kampa-cola! Ikke desto mindre effektivt. Det kunne få nogen til at tro, at cola måske er en smule sundt, men grunden er vist snarere, at cola er så giftigt, at det angriber de bakterier, der forårsager maveondet!

Cola er dog officielt hverken et lægemiddel eller et rengøringsmiddel. Videoen her nedenfor viser lidt om colaens effektivitet – her fjernes rust med cola! Velbekomme!

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.