Døren knirker – hvad så….

Ja, det er naturligvis hængslerne, der knirker, men det er en irriterende lyd – ingen tvivl om det. Jeg har en badeværelses-dør, der har knirket fælt. Så fælt at min søn siger, at den vækker ham om natten. Indtil i går aftes, hvor vi fandt ud af, at nu måtte det altså være slut. Mens jeg ledte efter en passende olie, kom jeg i tanke om et lille husråd, som jeg havde hørt – men ikke rigtigt troet på.

Det handlede om, at man kunne spraye hængslerne med hårlak/hårspray. Og hvad ville være mere nærliggende end at afprøve det nu?

Hårlak til en knirkende dør?

Knirker dørens hængsel? Så prøv med hårlak.

Hvis dørens hængsel knirker, kan du behandle den med hårlak

Som sagt – så gjort. Hængslerne fik en gang hårspray. Og jeg må tilstå, at det virker. Der er ikke mere knirken og piven. Døren er ganske stille nu. Og det er vi naturligvis glade for. Så det var altså ikke bare en skrøne, at man kunne klare en pivende dør med en gang hårlak. Hvor længe virkningen så holder sig – det vides ikke endnu. Men jeg holder øje.

Et andet alternativ til knirkende døre

Der er en måde mere, hvorpå man kan få denne knirken til at holde op. Igen et lille husråd – ingen “specialmidler”. Man kan simpelthen  smøre hængslerne med en smule madolie. Det får også has på den enerverende knirken. Skulle det ikke virke – eller har du ikke hårlak i huset? Så prøv i stedet med lidt vaseline.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.