Genbrug den gamle hårtørrer

Jeg har en gammel hårtørrer liggende. Den er i hvert fald 15 – hvis ikke 20  – år gammel. Sådan som jeg husker det, er den købt i første halvdel af  90’erne. Jeg bruger faktisk stort set aldrig til det, den er beregnet til – mit hår lufttørrer. Men ikke desto mindre har jeg valgt at beholde hårtørreren, som de fleste nok kan regne ud ikke hører til de smarteste. Ellers vil billedet herunder fjerne enhver tvivl.

En gammel hårtørrer kan være nyttig!

Den er hos mig endnu fordi den kan en masse andre ting. Den er faktisk ganske nyttig – også selvom du foretrækker at lufttørre dit hår. Så før du smider den gamle hårtørrer ud, så tænk dig om en ekstra gang.

Ikke alle ting er kassable fordi de er gamle og mindre smarte. Måske vil du ikke have den liggende frit til skue på dit badeværelse. Men så et andet sted – for der er ganske givet en “aftægtsjob” til en gammel hårtørrer, der måske nok har set bedre dage, men stadig fungerer som den skal.

Hårtørreren kan bruges til alt muligt

En hårtørrer kan tørre hår – naturligvis. Men du kan også bruge den til an masse andre praktisk ting. Billedet er fra Hans / Pixabay

Så læs lige dette til ende før du smider din gamle hårtørrer ud! Måske kunne du få brug for den til for eksempel at:

Fjerne klistermærker/stickers?

Nogle af de mere genstridige klistermærker går meget lettere af ved opvarmning. Og netop en hårtørrer er god til at opvarme lokalt.

Fjern stearinpletter

Fjerne stearinpletter fra møbler og lignende. Her kan du bruge din gamle hårtørrer til at opvarme stearinen så den smelter. Så kan du nærmest tørre pletten væk. Dette går kun på møbler og lignende. På tekstiler slipper du – desværre – ikke så let.

Tør tøjet med en hårtørrer

Brug din hårtørrer til at tørre tøj med. Skal du tørre noget tøj i en snæver vending – og har du ingen tørretumbler? Ja, så vil du være glad for, at du har gemt din gamle hårtørrer. Den klarer jobbet – i en snæver vending.

Dugger spejlet?

Fjerne damp fra spejlet i en fart. Her er der intet bedre end en hårtørrer. Og du undgår de striber, som ofte efterlades hvis du tørrer spejlet.

Støv af med en hårtørrer

Eller brug den til at støve af med – ja, det kan du naturligvis også bruge en hårtørrer til! Støv, der har gemt sig steder, hvor man ikke kan komme til. Eller mellem alt det nips, som man ikke gider fjerne. Hårtørreren lokker det hurtigt frem i lyset. Den kan puste det ud. Støvet er der så stadigt, men nu er det et sted, hvor du kan få fat i det!

Når postkassen fryser til

Når din postkasse er frosset til, er der intet der kan åbne det som en hårtørrer. Læs mere om, hvordan du tøer låsen op på en frossen postkasse. Læs mere om hvordan du åbner en frossen postkasse.

Er låsen på din bil frosset til, kan du naturligvis også bruge den der – hvis ellers du har strøm i umiddelabe nærhed!

Tør de våde støvler – lynhurtigt

Tør de våde støvler eller sko i en fart. Her er det lidt fikst med den der hårtørreren. Simpelthen at kunne puste varme ned i støvlen er supereffektivt. Der er ikke meget, der kan konkurrere med det. Jo, naturligvis – at være ude i god tid og sætte de våde støvler på radiatoren. Men sådan er virkeligheden jo ikke altid – og det er en af grundene til, at du ikke skal smide den gamle hårtørrer ud.

Skal du afrime fryser?

…eller køleskab? Nogle køleskabe danner nemlig is bagest i køleskabet…

Ja, også her er sin hårtørrer en god hjælp. Puster man varm luft på isen, der skal fjernes, smelter den meget, meget hurtigere!

Astrid

One Comment

  1. Advarsel: Der kan være Asbest i gamle elektriske apparater som hårtørrer mv.. Det er ofte i form af Asbestpap samt ledninger osv. Disse gamle produkter frigiver 1000vis af asbestfibre..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.