Det kan du (også) bruge vaseline til!

Vaseline har vi altid i huset. Det er lidt forskellig, hvad vaselinen anvendes til. Ofte er det mest noget med tørre læber. Eller man bruger det på børnenes kinder når de skal ud i stærk frost.

Vaseline er vandfrit og kan  – i modsætning til almindelig creme – ikke fryse. Og dermed ikke beskadige huden. Dette gælder iøvrigt ikke kun for børn – voksne, der skal ud i stærk kulde, kan også bruge vaselinetricket.

Alternativ anvendelse af vaseline

Når vaseline er noget, som findes i de fleste hjem, er det ikke uden grund. Der er mange – lidt alternative – anvendelsesmuligheder for vaselinen! Her kommer nogle stykker:

  • Vaseline kan – i en snæver vending – bruges til at pudse sko med. Brug det på samme måde som læderfedt eller skosværte. Skoene bliver flotte og blanke.
  • En dør, der piver eller knirker, kan også klares med vaseline. Smør hængslerne med vaselinen – og du hører ikke mere til døren. Ikke i et stykke tid i hvert fald. På længere sigt skal du nok finde en mere holdbar løsning. Eller den knirkende dør kan ordnes med hårlak – tro det eller lad være!
Vaseline kan bruges til mere end du aner

Vaseline kan anvendes til mange ting

Hvis du skal rense olie af hænderne – for eksempel smøreolie fra cyklen – kan du også godt bruge vaseline.

  • Når du farver hår, kan du smøre vaseline langs hårgrænsen i ansigtet. Det forhindrer misfarvninger i ansigtet. Smør endelig godt med vaseline på!
  • Ser dine negle kedelige ud? Smør dem med vaseline, så bliver de blanke. Næsten som var det lakeret med ufarvet neglelak. Samtidigt er det ganske godt for tørre, medtagne negle – i modsætning til neglelak.
  • Vaseline kan bruges til en frossen lås – i mangel af låse-olie. Især er det godt rent præventivt. Vaseline er vandfrit og kan´derfor ikke fryse til.
  • Binder skuffen? Prøv at smøre den med vaseline – så løber den lettere.
  • En fingerring, der sidder fast på fingeren glider meget lettere af, hvis fingeren smøres med vaseline.
  • Vaseline er perfekt til ru fødder. Det kan bruges der, hvor en almindelig creme ikke slår til
  • Mangler du make-up-fjerner til den tunge øjen-make-up. Også her kan vaseline være et alternativ. Det kan almindelig madolie iøvrigt også.

Vaseline – universalmidlet

Dette var en stribe – lidt anderledes – anvendelsesmuligheder for vaseline. Og der er ganske givet flere. Så der er al mulig grund til at have det i huset. Man finder altid noget at bruge det til…

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.