Dræbersnegle-fri have?

Er det mon en utopi at blive fri for de slimede, brune bæster, der er bedre kendt som dræbersnegle? De har indtaget de danske haver – og noget tyder på, de er kommet for at blive. Man kan ikke nødvendigvis tage det roligt blot fordi man kun har nogle få af slagsen – de formerer sig som bare pokker. Nogle få snegle kan hurtigt blive til hundreder.

Om de kan udryddes helt, skal jeg lade være usagt. Men man kan gøre sit for at holde bestanden nede. Og man skal nok regne med, at det er en løbende proces.

Dræbersnegle hader hvidløg

Drys din have med hakket hvidløg. Dræbersneglene hader nemlig lugten af hvidløg – og vil derfor fortrække fra de områder, hvor der lugter af hvidløg. De dør ikke af det – men de trækker et andet sted hen. Måske ind i naboens have?

Dette kræver naturligvis at du ikke – ligesom sneglene – hader hvidløg.

Der findes også deciderede sneglefælder, men det er noget, du skal købe. Og det er en gode ide at kombinere det med andre snegle-udryddelsesmetoder.

Dræbersnegle hader hvidløg - men de elsker øl

Dræbersnegle lokkes med øl

Indsaml dræbersneglene

Du kan indsamle sneglene. Det er en simpel med effektiv måde at holde bestanden nede. Afliv dem hurtigt. For eksempel ved at hakke dem midt over. Eller skolde dem. Så går det hurtigt. Hvis du ser sneglenes æg, skal du også overhælde dem med kogende vand – så bliver der ikke nogen dræbersnegle ud af dem!

Lav en sneglefælde

Dræbernegle hader hvidløg. Men til gengæld elsker de øl. Og det kan du benytte dig af hvis du vil lave en sneglefælde.

Du graver simpelthen et glas eller en anden beholder ned i jorden. Derefter fylder du beholderen med øl. Det kan sneglene ikke stå for. De  kravler ned i øllet, hvor de  drukner. Et godt gammel husråd imod snegle – dræbersnegle såvel som andre.

Desuden elsker sneglene vandmelon. Har du en vandmelon, kan du udhule den (og selv spise indholdet, naturligvis) og bruge den som sneglefælde. Du graver den ned i jorden – på samme måde som beholderen til øl – og hælder vand i den. Den lugter stadig af vandmelon selvom den er udhulet. Her sker der det samme. Sneglene tiltrækkes af vandmelonen – og drukner.

Astrid

One Comment

  1. Hvis man er doven kan man også bruge et økologisk middel “sneglegift” som slår dem ihjel. De forsvinder simpelthen når de får det skidt og derved ligger der ingen døde snegle nogen steder. Jeg synes det er mega nemt og smart. Dræbersneglene bliver tiltrukket af pillerne. Købt det til en god pris hos horti.dk med levering 2 dage efter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.