Dugger bilruden på indersiden?

Bilruder, der dugger indvendigt? Det kender jeg kun alt for godt! Nu ved jeg godt, at mange har nye biler med aircondition, der minimerer det problem, men vi er stadig et par stykker, der har holdt fast ved den gamle spand – med de problemer det nu måtte indebære. Og et af dem, der duggende ruder – indvendigt. Hvor der jo ikke er vinduesviskere…

Specielt i det kolde halvår har man tendens til at bringe fugt med ind i bilen. Og det ligger der – mere eller mindre umærkeligt – og når man starter bilen, har man det pludseligt  på ruderne. Det hjælper lidt at åbne vinduerne og sætte blæs på. Men ikke nok. Og man kan som bekendt ikke køre nogen steder før det er muligt at kigge ud af ruden!

Dugger bilruden?

Dugger bilruden?

Men jeg oplever ofte, at der sætter sig så meget på ruden, at der skal tørres af. En klud giver et noget tvivlsomt resultat – vandet bliver ofte mere gnattet rundt og kommer alligevel ikke af. Derfor er den allerbedste måde, du kan få den indvendige dug af bilruden, at bruge en vinduesskraber. Af samme slags, som man  ellers ville bruge i badeværelset.  Den tager alt med dig – og ruden bliver helt fri for fugt.

Brug dog stadigvæk en klud eller noget køkkenrulle til at opsuge fugten. Det er ikke en god ide bare at lade det løbe – også selvom det er af ruderne og du nu kan kigge ud. For det betyder bare, at vandet (fugten) bliver i bilen. Tør det op med en klud og put kluden i en plastikpose. Så forsvinder der hver gang en lille smule fugt fra bilen.Og det er jo heller ikke så dumt? Vinduesskraberen kan naturligvis også bruges uden på ruderne, når der ligger du fugt på ruden der – i form af dug eller lignende. Faktisk er den også brugbar ved ganske let frost – så længe det ikke sidder for fast, kan vindueskraberen godt klare det. Vinduesskraberen kan købes i Jysk eller IKEA for omkring en tier.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.