Dybderensende ansigtsmaske

Du behøver ikke konsultere et parfumeri eller en materialist for at anskaffe en ansigtsmaske. Ofte er det nok at gå ud i dit køkken. Der er masser af ingredienser du kan bruge, som bare er almindelige dagligvarer. Her kommer en ansigtsmaske mere.  Denne er kan du anvende hvis du har fedtet  – eller direkte uren hud. Eller måske trænger til dybderensning i det hele taget. De fleste har remedierne i køkkenet. Faktisk er madvarer meget anvendelige i skønhedspleje. Hvis man kigger på ingredienserne er hudplejeprodukter, er det ikke usædvanligt, at man finder ganske almindelige fødevarer på ingredienslisten. Og dette er ikke tilfældigt! Langt tilbage har madvarer været brugt til skønhedsbehandling – og de kan naturligvis stadig bruges. Der var jo også engang, hvor man slet ikke havde en industri, der producerede den slags – og man i stedet brugte de gode, gamle husråd!

Sådan laves en dybderensende maske

Fremgangsmåde Du skal bruge (regnet  i cirkamål):

  • 3 spiseskefulde fint smuldrede havregryn
  • 2 spiseskefulde yoghurt
  • 2 teskefulde æbleeddike
  • 2 teskeer kamilleudtræk eller stærk kamillete

Yoghurt er en meget almindelig ingrediens i masker og lignende. Yoghurt har nemlig den virkning, at den renser og fugter huden. Æbleeddiken, der er tilsat, tjener et andet formål. Den har en antibakteriel virkning og er derfor særdeles godt for uren hud. Har man uren hud, kan man også duppe huden med det engang imellem. Brug 2/3 vand og en trediedel æbleeddike. Akkurat det samme gælder for kamille – det har også en desinficerende effekt. Smør det i ansigtet og lad det sidde i cirka 20 minutter. Skyl af med lunkent vand.

Ansigtsmaske fra køkkenet
Ansigtsmaske fra køkkenet. Billede af Karen Arnold fra Pixabay

Astrid

One Comment

  1. Jeg har søgt mange steder, men der står ikke hvor ofte man skal bruge denne maske? Hver dag? Morgen og aften? Eller et par gange om ugen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.