Dyrk kartofler i spande

Vil du gerne have kartofler i have uden at skulle binde an med en hel masse. Måske har du endda ikke meget mere end en terrasse? Eller altan for den sags skyld! Det kan faktisk lade sig gøre at dyrke kartofler alligevel – i hvert fald til husbehov! Det er ikke noget, der kan betale sig rent økonomisk  – det skal bare være for at have sine egne nye kartofler. Så skal man dyrke kartofler i spande.

Brug “kartoffelspande” til de nye kartofler

Men det er ikke en almindelig gulvspand, vi snakker om. Man kan købe specielle kartoffelspande, lavet til formålet. Det gør, at planten kan stå stort set hvorsomhelst – og den kan flyttes rundt på uden videre. Og den helt store fidus er, at du ikke behøver høste alle kartoflerne på en gang.

Du kan simpelthen pille de kartofler fra, du skal bruge – og skartoffel-i-spandå simpelthen lade kartoffelplante leve videre og producere endnu flere. De kan man, fordi der er en “inderspand” og en “yderspand”. Den indre er der store huller i, så man kan få fat i kartoflerne uden at skulle høste planten.

Mine er lige kommet med posten, der er kommet jord og kartofler i, men jeg gætter på, der går nogen tid, før jeg ville kunne vise et billede af dem med kartofler i. Til alt held lå der en video på YouTube, der til punkt og prikke forklarer fidusen med kartoffelspande! Mine kartoffelspande er købt over Internettet ved et firma, der hedder potatopot.com (følg linket og læs mere!

Kartofler i spande – sådan!

Astrid

3 Comments

  1. Jeg har i sidste weekend høstet min første position kartofler i mine 3 potatopot-spande. Det blev til hele 2.2 kg og der er håb for mange flere. Derudover er det virkelige nogle lækre kartofler der kom ud af det, iøvrigt kartofler som stort set ikke skal skrælles, da det er fine og rene. Hvis det fortsætte med at give et fornuftigt resultat resten af sommeren (efteråret) så bliver samlingen nok udvidet næste år 🙂

  2. Super god ide. Jeg har før haft kartofler i køkkenhaven, men bor nu i en lejlighed. Der er sagtens plads til nogle spande med kartofler. Det lyder bare så godt, at kunne høste kartofler løbende henover sommeren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.