Eddike i stedet for skyllemiddel

Skyllemiddel er ikke altid nødvendigt for at få en god vask. Mange vælger det for duftens skyld, ikke andet.  Uanset hvad reklamerne måtte sige, er det ikke på nogen måde en nødvendighed – der er intet i vejen for helt at springe det over. Bamseline har ikke levet forgæves. Hvorvidt tøj skal “dufte rent” må være en smagssag. I bund og grund må man vel sige, at “rent” ikke dufter. Skyllemiddel dufter af et eller andet, som vi forbinder med noget rent – også selvom det er fersken, lavendel eller et eller andet andet!

Eddike kan bruges i stedet for skyllemiddel
Brug eddike i stedet for skyllemiddel når du vasker. Billede af RachelBostwick fra Pixabay

Alternativ til skyllemiddel – eddike

Vil man gerne have blødgjort tøjet er det noget andet. I stedet kan man bruge eddike til at blødgøre tøjet  og fjerne statisk elektricitet – for det er vel det, vi vil have? Og så er det bare uden duft! Eddike har samme effekt på dette område. Det er langt billigere – og langt mere miljøvenligt. Og tøjet kommer ikke til at lugt af eddike, skulle jeg hilse og sige. Det er ellers det mange ville frygte – men det er ikke tilfældet. Eddike fjerner den dårlige lugt, men efterlader sig ikke en anden. Skulle man alligevel ønske at få duften (skyllemiddelduften) med (som mange ofte forbinder med noget rent) kan man blande eddiken med en fjerdedel skyllemiddel. Så får du et billigere og mere miljøvenligt skyllemiddel – og duften får du også. Det er billigere, tøjet bliver stadig blødgjort og dufter stadig godt. Og så er der lige en sidegevinst: samtidig hjælper eddiken med til, at din vaskemaskine ikke kalker til.

Astrid

One Comment

  1. Det egentlige formål med at bruge skyllemiddel er at modvirke statisk elektricitet og ikke at “blødgøre”. Eddike har ingen antistatisk effekt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.