En varmedunk i en snæver vending

Står du lige og mangler en varmedunk? Her i sensommeren, hvor det stadig er varmt, er et måske ikke det, man tænker mest på. Men den dag kan hurtigt komme. Og er man blevet godt gennemkold – eller sover man måske et koldt sted – så er der ikke noget som en varmedunk. Måske er varmedunken en lidt gammeldags ting i manges øjne – men den er effektiv.

Det er ikke noget, vi alle har i huset. Mange undrer sig lidt over, hvorfor jeg er ejer af en varmedunk, men mit hus er ikke altid lige varmt. Og jeg ved også, hvad man kan bruge i stedet – omend det måske ikke kan hold sig varmt hele natten igennem. Det er ofte heller ikke nødvendigt.

Alternativ til varmedunken

Står du pludselig og synes, du mangler en varmedunk – så prøv dette.

  • Tag en bomuldssok
  • Fyld den godt op med risengrødsgryn
  • Giv den en tur i mikroovnen, så den bliver varm. Vi taler om en 2-4 minutter alt efter hvor meget ris, der er i sokken. Man kan prøve sig frem – så snart den begynder at lugte en lille smule af popcorn (eller poppede ris ville det jo nok blive, hvis man fortsatte processen) skal den ud.
  • Tag den med i seng. Den er dejlig varm og iøvrigt også lidt blødere end en traditionel varmedunk!

Ideen kommer fra, at jeg flere gange  – i mangel af varmedunk, har brugt en varmepude lavet af stof og hvedekerner (alternativt risengrødsgryn), som man selv kan lave. Det er naturligvis ikke alle, der ejer en sådan. Det jeg har beskrevet ovenfor er en ekspressversion af denne! En varmedunk (eller alternativet her) kan man naturligvis også bruge, hvis man gerne vil sove i frisk luft – men vinduet åbent – uden at fryse.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.