Optøet brød – er det for kedeligt?

Det faktisk ikke altid nogen oplivende affære, at tage bagerbrød op af fryseren. Ikke usædvanligt finder jeg noget brød, der, når det er tøet op, er både slattent og lettere deformt. Men det er stadig en god ide at fryse det brød, men ikke får brugt. Faktisk lidt af et must, for det kan sagtens være svært at få det brugt i tide. Det giver madspild – og det er hverken miljøvenligt eller billigt. Bruges skal det.

Kedeligt optøet brød fra fryseren kan genoplives – det skal faktisk bare bages igen. Billede fra https://pixabay.com

Så kan vi kun spise halvdelen af brødet, fryser jeg den anden halvdel ned. Og det med at det er slattent – det er der faktisk råd for.

Nyt liv til det optøede brød

For ikke at ende der, hvor man bare smider det meste af det ud, kan man bare bage det igen. Franskbrød eller lignende, der ikke “er sig selv” efter turen i fryseren, får bare en hurtig tur i ovnen – så er det fint igen. Sæt ovnen omkring de 200 grader, ligesom når du bager brød fra bunden. Dog skal det ikke have så lang tid – så hold øje med det, det er et spørgsmål om brødets størrelse – og hvor frosset det er.

Så hvor længe det slatne brød skal have i ovnen, anbefaler jeg, at du prøver dig frem med. Man kan både se og lugt, når det er klar til at blive spist.

Sådan undgår man det madspild, det er at smide masser af brød ud – uden at man dog behøver spise kedeligt, slattent brød af den grund. Det er både for dyrt og ikke særlig miljøvenligt at smide mad ud – der vel at mærke ikke er fordærvet- Og har du brød eller boller, der er tørret ind allerede, er der også råd for det: Også det tørre brød kan vækkes til live igen.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.