Er vandmelonen moden?

Ja, det kan man ikke se sådan uden videre! Man kan jo ikke, hvordan den ser ud indeni, vel?  Det kan være lidt af en overraskelse – man kan ikke se uden videre, om den er sød og smagfuld – eller kedelig og tam.

Jeg er flere gange kommet hjem med en umoden vandmelon, der smager af ingenting. Sandhedens time kommer nemlig først når man sætter kniven i den. Eller tænderne i den? Eller? Man kan nok aldrig stille en helt sikker diagnose. Men det er i hvert fald muligt at få et fingerpeg inden du lægger melonen i indkøbskurven. Det er godt at være på forkant med udviklingen – der er meget stor forskel på vandmeloner!!

Tips til vandmelons-elskere

Vandmeloner - hvordan ser man, om de er modne?

Er vandmelonerne modne?

Det er lidt ærgerligt at man først ved besked om vandmelonen når man kommer hjem. Det er lidt som om man køber katten i sækken. Prøv dette næste gang, du skal købe en vandmelon:

Knips med fingrene mod skallen af vandmelonen. Giver den en hul lyd fra sig – så skulle den være moden. Er tonen derimod lys – og ikke spor hul, så lad en ligge. Eller prøv med en anden – medmindre det er hele partiet, som det er galt med. Bedre held næste gang.

Garanti er der naturligvis aldrig. Chancen er dog langt større chance end hvis du køber din vandmelon i blinde. Hvordan skallen på vandmelonen ser ud skal man ikke lade sig vildlede af.

Astrid

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.