Et elekticitetsfrit udendørskøleskab

Man kan selvfølgelig diskutere, hvad man kan bruge et sådant til. Men der er givetvis mange anvendelsesmuligheder for et sådant “køleskab”, når man lige tænker lidt over det. Der er stadig steder, hvor der ikke er strøm – og hvor man godt kunne bruge et eller andet til at nedkøle mad- eller drikkevarer.

Jeg har fundet en lille video, der viser hvordan man laver et udendørs-køleskab af meget enkle materialer: Det eneste, du skal bruge er  der et par urtepotter i forskellige størrelser. Dertil kommer lidt sand og lidt vand og et gammelt håndklæde. Videoen har navnet: The flowerpot fridge – og det er nok meget kendetegnende.

Køligt uden el – sådan

Og det er enkelt at lave – det kræver måske nok en smule tålmodighed – mens du venter på, at temperaturen skal falde til det niveau, hvor du rent faktisk kan bruges som køleskab.

Denne video viser en lille version, hvor man køler nogle dåser med drikkevarer. Men det kunne givetvis godt komme op i større målestok, hvis det var det, man havde brug for.

Hvor kan det bruges

Der er sikkert en del muligheder. Ferierer du meget i det fri, kan du have brug for at køle, men har ikke altid el. Eller hvad med kolonihavehuset – i hvert fald dem, hvor der ikke er indlagt strøm? Kolde drikkevarer på festivalen?

Hvorom alt er: her kommer videoen, der viser, hvordan du laver din egen Flowerpot Fridge:

Flower Pot fridge

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.